Mahmut Tanal: PKK'lı dedikleri Fadıl Şenyaşar, AK Parti üyesi çıktı

Mahmut Tanal: PKK'lı dedikleri Fadıl Şenyaşar, AK Parti üyesi çıktı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından 3 ferdi öldürülen, biri de hapse atılan Şenyaşar Ailesi'nden Fadıl Şenyaşar'ın AK Parti üyesi olduğu açıklayan CHP Milletvekiki Mahmut Tanal, iktidarın bu bilgiyi kasıtlı olarak kamuoyundan gizlediğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şenyaşar Ailesi'nden Fadıl Şenyaşar'ın, AK Parti Suruç ilçe teşkilatına üye yapıldığını açıkladı.

Tanal, şu an cezaevinde bulunan Fadıl Şenyaşar'ın AK Parti üyeliğinin 14 Nisan 2020 tarihine kadar sürdüğünü, bu tarihteki AK Parti Suruç İlçe Başkanlığı toplantısında Şenyaşar'ın üyelik kaydının silinmesine karar verildiğini belirtti.

"GERÇEĞİ İLK KEZ AÇIKLIYORUZ"

Mahmut Tanal, sosyal medya hesaplarından, "Bu gerçeği ilk kez açıklıyoruz! 'Terör örgütüne üye' şeklinde hedef gösterilen Şenyaşar Ailesi'nin cezaevindeki ferdi Fadıl Şenyaşar'ın, AK Parti Suruç ilçe teşkilatına üye yapıldığını, 14 Nisan 2020'de üyelik kaydığının disiplin kurulu kararıyla silindiğini biliyor muydunuz?" sözleriyle paylaşımda bulundu.

Açıklamasında, Şenyaşar Ailesi olayının, Emine Şenyaşar'ın adalet arayışının tüm dünya tarafından duyulduğunu vurgulayan Tanal, "Hatırlatalım" notuyla olayı şöyle aktardı:

"14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ile Yıldız aileleri ve yakınları arasında kavga yaşandı. Emine Şenyaşar, eşi ve 2 oğlunu yitirdi. Aynı olayda Mehmet Şah Yıldız da hayatını kaybetti. Olay sonrası yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi basıldı. Baba Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar hastanede katledildi.

Suruç Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olaylara dair kamera kayıtları ve cihazlar, duvar yıkılarak götürüldü. Kamera kayıtlarının akıbetine ilişkin hem önceki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdik. Üzerinden kaç ay geçti, henüz cevap yok."

İKTİDAR "PKK YAPTI" DEMİŞTİ

2018 Haziran ayında seçim kampanyası sürecinde yaşanan olayda, "PKK, AK Partili vekile saldırdı" diye algı oluşturulduğunu belirten Tanal, iktidara yakın gazetelerin o dönemki manşetlerini alıntılayarak, "Şenyaşar Ailesi'nin fertleri, PKK üyeliğiyle suçlandı. Yandaş medya, 'PKK'lılar saldırdı', 'Teröristler öldürüldü' tarzı manşetlerle çıktı. Dönemin Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vekilimizin ağabeyini PKK öldürdü' dedi. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, 'Faillerin PKK sempatizanı olduğu yönünde polislerin kayıtları var' dedi. PKK'lı suçlamasını daha da öteye taşıyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Suruç'taki olayların sebebi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayıdır' şeklinde açıklama yaptı" ifadelerini kullandı.

mahmut-tanal-fadil-senyasar3.jpg

"AKP ÜYELİĞİNİ BİLEREK GİZLEDİLER"

CHP'li vekil Mahmut Tanal, açıklamasının devamında, sonradan olayın terör olayı olmadığı, esnaf ziyaretindeki tartışma olduğunun ortaya çıktığının altını çizdi.

Kamuoyunun bilmediği, herkesin ilk kez buradan duyacağı bir gerçeği de kendisinin açıkladığına dikkat çeken Tanal, şunları anlattı:

"Babasını ve 2 kardeşini kaybeden, aynı olayda yaralanan ve şu anda cezaevinde bulunan Fadıl Şenyaşar, olay yaşandığında AKP'ye üyeydi. Bu gerçeği bilinçli olarak kamuoyundan gizlediler. Çünkü 'Terör saldırısı' diye hazırladıkları oyun bozulacaktı. Fadıl Şenyaşar'ın AKP'ye üyeliği, Nisan 2020'ye kadar sürdü. Sonrasında kaydı silindi.

AKP Suruç İlçe Başkanlığı'nın 2020/4 numaralı, 'Üyelik kaydının silinmesi' gündemli, 14.04.2020 tarihli kararı, AKP Suruç İlçe Başkanlığı'nda mevcut. Fadıl Şenyaşar'ın üyeliğinin silinmesi kararının altında şu anki AKP Suruç İlçe Başkanı Mustafa Doğan ile birlikte 7 kişinin imzası bulunuyor.

AKP İlçe Başkanı Mustafa Doğan ile birlikte kararı imzalayan diğer kişiler de şöyle: Celal Yıldız, Mehmet Yılmaz, Nuri Yıkılmaz, Abdurrahman Çelikten, Hüseyin Gündoğdu, Mehmet Arslan."

"SİYASİ MALZEME YAPTILAR"

" 'Örgüt üyesi' dedikleri Fadıl Şenyaşar, AKP üyesi çıktı!" diyen Tanal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şimdi ne olacak? 'AK Partililer kavga etti' diye mi olaydan bahsedilecek? Siyasi gücünüzü kullanarak, kimseyi terörist olarak hedef gösteremezsiniz. Adli bir vakayı, terör saldırısı diye sunamazsınız.

Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır! Suruç olayını, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı olmak üzere AK Partililerin, siyasi malzeme yaptığını hatırlatan Tanal, Erdoğan, 'Suruç'un hesabını sandıkta sorun’ diyerek yanlış algıyla milletten oy istedi" değerlendirmesinde bulundu.

ŞENYAŞAR AİLESİ ADALET İSTİYOR

Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesine dikkat çeken Tanal, "Eşi ve 2 oğlu gözleri önünde katledilen, bir oğlu cezaevinde olan Emine Şenyaşar'ın başlattığı Adalet Nöbeti, bugün itibariyle 639. güne girdi. Şenyaşar Ailesi adalet istiyor. Gerçekler ortaya çıksın istiyor. Hastane kamera kayıtlarının bulunmasını istiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN