'Mal bizim değil Allah'ın biz emanetçiyiz' diyen Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Malları babadan kalmış

'Mal bizim değil Allah'ın biz emanetçiyiz' diyen Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Malları babadan kalmış

"Mal bizim değil Allah'ın. Biz emanetçiyiz" sözleriyle gündem olan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, mal varlığını sonunda açıkladı. Altınok'un mal varlığının hemen hemen hepsinin babasından miras kalması dikkat çekti.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, kamuoyu tarafından uzun süredir beklenen mal varlığını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Altınok "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" sözlerine vurgu yaparak, mal varlığını paylaştı.

Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından Altınok'un bu yönde verdiği "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" cevabıyla dikkat çeken bir gündem oluşturmuştu. Ayrıca, belediye başkanı olduğu süre zarfında mal varlığının azaldığı iddiasında bulunan Altınok, "Bir Belediye Başkanı öncelikle şeffaf olmalıdır" diyerek, mal varlığını kamuoyu ile paylaşma kararı aldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, Altınok'un çok sayıda arsa, tarla ve ev sahibi olduğu bilgisi verildi. Altınok, "Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir" ifadelerini kullanarak, varlıklarının kaynağının helal yollarla elde edildiğine dair güvence verdi. Açıklamasında, mal varlığı üzerinden yapılan tartışmaların, Ankara'ya yapılacak hizmet ve eserlerin üzerinin örtülmesine yönelik çabaları gölgelemeye çalıştığını ve Ankaralı hemşehrilerine yönelik bir incitme olduğunu ifade etti.

Turgut Altınok, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler yaratılarak başkentimize yapacağımız hizmet ve eserlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını, projelerimizi gölgeleme çabasına girildiğini ve en önemlisi siz değerli Ankaralı hemşehrilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığını açıklama vakti gelmiştir. Değerli Ankaralılar, içinizde en ufuk bir tereddüt olmasın. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir."

Bildirimde çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığı belirtilen 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı.

Altınok, şirket ortaklığıyla ilgili açıklamasında da şunları kaydetti:

"Altınok Gayrimenkul AŞ adında aile şirketinde yüzde 36,59 oranında şirket ortaklığım bulunmaktadır. 1991 yılında Maviş Koç'tan almış olduğum arazi, 2014 yılında adı geçen aile şirketimize ayni sermaye olarak konulmuştur. Şirkette bulunan yüzde 36,59 hisse payım buradan gelmektedir. Bu arazi daha sonra kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verilmiştir. Buradan alınan daireler, Eskişehir yolu üzerinde bir projede yer almaktadır. Daireler şahsıma ait değildir. Şirketin aktifinde kayıtlıdır. Bu projeden şirketteki payıma düşen gayrimenkuller de yaklaşık olarak şu şekildedir: Yüzde 36,59 şirket hissesine karşılık 183 1+1 daireden 67 daire, 12 dükkandan 4,4 dükkan, 2 dükkandan yüzde 18 şirket hissesi karşılığı 0,36 dükkan, 3 dükkandan 0,09 şirket hissesi karşılığı 0,27 dükkandır."

Turgut Altınok, bildirimde yer alan Kızılcaşar arazisiyle ilgili, "1988 yılında Gölbaşı Kızılcaşar'da almış olduğum arazi imar çalışması sonrası 12 parsele bölünmüştür, 2014 yılında 9 parseli satılmıştır. Kalan 3 parsel mal beyanımda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Altınok'un mal varlığının tam listesi şu şekilde:

giuqcfxwmaarma5.jpeg

dffdgd.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (57)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
57 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN