Marketlere baskın! Depolardan ayçiçek yağları çıktı

Yalova'da zabıta ekipleri, şehir merkezinde bulunan zincir marketlerde ayçiçek yağı denetimi gerçekleştirdi. A101'de bu hafta çok al az öde kampanyası olan Yudum yağları depodan çıktı. Kurallara uymayan işletmeler hakkında tutanak tutuldu.

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, stokçuluğun önüne geçebilmek amacıyla Merkez ilçedeki marketlere denetimler düzenledi. Ekipler denetimde rafların yanı sıra depoları da kontrol etti. Kurallara uymayan işletmeler hakkında tutanak tutuldu.

Özellikle 5 litre yağ bulunmayan reyonların ardından ekipler depo kontrolleri gerçekleştirdi. Depo kontrollerinde koliler içinde bulunan 5 litrelik yağlar ile ilgili tutanak tutuldu.

A101'de bu hafta Çok Al Az öde kampanyası olan Yudum marka ayçiçek yağı rafta bulunmazken, yapılan kontrolde yağların depoda olduğu ortaya çıktı.

depoooo.jpg

YAĞLAR DEPOLARDAN ÇIKTI

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde de A101 marketini denetleyen zabıta ekipleri, 5 litrelik ayçiçek yağların raflarda olmadığını tespit etti. İncelemeler sonucunda, 5’er litrelik yağların depolarda koliler halinde bekletildiği öğrenildi.

''KAMPANYA İÇİN BEKLETİYORUZ''

Bir market yetkilisi ise depodaki ayçiçek yağlarının aktüel ürünler olduğunu belirterek, 29 Mart'ta satışa sunacaklarını söyledi. Ekipler, haksız fiyat artışı ve stokçuluk ile vatandaşı mağdur eden marketlere ağır yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Ayrıca ekipler, marketlerdeki ürünlerin raf ve kasa fiyatlarını denetledi. Bazı marketlerde raf ve kasa fiyatlarının eşleşmediği de tespit edilirken, ekmek gramajları ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerde tek tek incelendi. Kurallara uymayan marketler hakkında işlemler başlatılırken, denetimlerin daha sıkı bir şekilde devam edileceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN