Mart ayının son karları geliyor! Uzmanlar en soğuk ay diyerek uyardı: Yarın o illere lapa lapa kar yağacak!

Mart ayının son karları geliyor! Uzmanlar en soğuk ay diyerek uyardı: Yarın o illere lapa lapa kar yağacak!

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamada İstanbul dahil birçok ile uyarı geldi. Mart ayı kazma kürek yaktırmaya hazırlanırken, yarın o illere lapa lapa kar yağacak. İşte, meteorolojinin son değerlendirmesi…

Mart ayı bu sene birçok ile kar yağışı getirdi. Yağışlar artmaya devam ederken Meteorolojiden yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı da uyarı geldi.

BİRÇOK BÖLGE KAR YAĞIŞINA TESLİM OLDU

Toplumda baharın müjdecisi olarak bilinen 3 cemrenin de düşmesiyle birlikte ülkenin birçok bölgesinde sıcaklıklar artmıştı. Ancak Mart ayın sürprizini yaptı ve Bolu ile Çankırı gibi bölgelerde yoğun kar yağışı etkili oldu.

Öyle ki kar yağışından kaynaklı şehir merkezinde sıcaklıklar eksi derecelere kadar düştü. Özellikle Bolu’da kar yağışının sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kars’ı etkisi altına alan kar yağışı da hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerdeki köylerde kar kalınlığı 60 cm’e kadar ulaştı. Merkez ve Susuz ilçesine bağlı bazı köylere ulaşımın sağlandığı 2 bin 300 rakımlı Boğatepe Geçidi’ndeki yolu kapandı.

kar-yagisi-1.jpg

METEOROLOJİDEN YAĞIŞ AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmesine göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Doğu Anadolu’nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yağışların, Doğu Anadolu’nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

yeni-proje-3-004.jpg

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleriyle Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ile doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu için dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON OLAYINA DA DİKKAT

Sabah ile gece saatlerinde Marmara bölgesinin güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ile doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleriyle Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bu yüzden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN