MEB, LGS başvuru tarihi | 2019 LGS son başvuru tarihi ne zaman? Başvuru işlemi nasıl yapılacak?

MEB, LGS başvuru tarihi | 2019 LGS son başvuru tarihi ne zaman? Başvuru işlemi nasıl yapılacak?

MEB, LGS başvuru tarihi hakkında son dakika açıklaması yaptı. Peki 2019 LGS son başvuru tarihi ne zaman? Başvuru işlemi nasıl yapılacak? İşte MEB Liseye Geçiş Sınavı son dakika açıklamasını detayları ve LGS başvuru nasıl yapılacağına dair merak edilenler...

2019 LGS sınavı son başvuru tarihi ile ilgili MEB açıklama yaptı. Liseye Geçiş Sınavı son dakika açıklamasında başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu. LGS başvuru nasıl yapılacağını ve 2019 LGS son başvuru tarihi ile ilgili detaylar haberimizde. İşte konu hakkındaki her şey....

19-04/16/lgs-basvurusu.jpg

2019 LGS SON BAŞVURU TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sitesi üzerinden orta öğretime geçiş uygulamaları kapsamında yapılacak olan 2019 LGS başvuru sürelerinin uzatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran 2019'da yapılacak merkezi sınav başvuruları 17 Nisan saat 17.00'ye kadar uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na göre, Türkiye genelinde 1526 liseye 139 bin 120 öğrenci sınavla alınacak. Sınavda ter dökecek adayların gireceği LGS, 1 Haziran tarihinde İlk oturumu 09.30, ikinci oturumu ise 11.30 saatlerinde tamamlanacak. 

19-04/16/2019-lgs-sinavi-son-basvuru-tarihi-1555392075.jpg

LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacak.

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

Yurt dışında okuyan öğrenciler için başvuru süreci ise kılavuzdan öğrenilebilecek.

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN