MEB öğretmenler için harekete geçti! Ücretsiz erişime açıldı

MEB öğretmenler için harekete geçti! Ücretsiz erişime açıldı

2022-2023 eğitim-öğretim sezonunda 1 milyon 201 bin 138 öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerin 1 milyon 6 bin 75'i resmi okullarda, 195 bin 63'ü özel okullarda çalışıyor. 40 yaş ve altındaki öğretmen sayısı toplam öğretmen sayısının yüzde 60'ına karşılık geliyor. MEB, sömestr (yarıyıl) tatiline yaklaşırken önemli bir yeniliğe imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfredattaki kazanımlar için öğretmenlerin derslerde doğru ve kolay anlatabilmeleri için öğretmenlere 'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı' hazırladı.

Bakanlık, 4 bölümden oluşturdukları rehberin içeriğinde şu konulara yer verdi:

1. bölümde, öğretim programı okuryazarlığının ne anlama geldiği ve neden önemli olduğu; 2. bölümde farklı program türleri olan 'eğitim programı', 'öğretim programı', 'ders planı' ve 'örtük program' kavramları açıklanıyor.

3. bölümde ise öğretim programlarının felsefi, toplumsal, psikolojik ve tarihi temelleri açıklanıyor. Açıklamalar güncel öğretim programlarından alıntılarla desteklenerek öğretim programlarının temellerinin mevcut öğretim programlarına yansımaları gösteriliyor.

4. bölümde de öğretim programlarının ögeleri (hedef, içerik, öğrenme öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme) açıklanıyor.

'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı'na ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane adresinden erişmek mümkün.

"ÖĞRETMENLERİN SOSYO DUYGUSAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEK"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefleyen öğretmenlerimizin öğretim programlarına ait hedef, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme unsurları arasındaki ilişkiye hakim olması kritik bir öneme sahip.

Dersler işlenirken öğretmenlerimizin konuların kazanımlarını sadece bilgi düzeyinde değil, aynı zamanda uygulama, analiz, sentez, değerlendirme düzeylerini de ele alarak işlemeleri; öğrencilerimizin üst bilişsel, sosyo duygusal becerilerinin gelişmesini ve dersi daha iyi kavramalarını sağlayacak.

Bu ders anlatım sürecinde hazırladığımız 'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı' ile öğretmenlerimizin yanında olmak istiyoruz. Onlara rehberlik ederek ülke genelinde de bir öğretim birliği oluşturmayı, benzer ders uygulamalarının gerçekleşmesini sağlamayı amaçlıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN