Öğrencilere 750 TL eğitim desteği başladı! Başvuran öğrencilere elden nakit olarak ödeniyor

Öğrencilere 750 TL eğitim desteği başladı! Başvuran öğrencilere elden nakit olarak ödeniyor

Öğrenciye eğitim desteği sağlamak amacıyla kişi başı 750 TL ödeme yapılacak. Devlet kurumları, sosyal yardım bütçelerini 2023 yılında artırırken öğrenciler de unutulmadı. Zira hayat pahalılığı altında en çok ezilenlerden biri de öğrenciler oldu. İşte, 750 TL eğitim desteği başvuru sayfası...

Alım gücünün düşmesi orta ve alt gelir grubundaki ailelerin geçim sıkıntısı yaşamasına neden olurken, özellikle okula giden öğrenciler hem yol masrafını, hem de beslenme ihtiyacını karşılayamaz hale geldi.

Belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok kamu kurumu tarafından sosyal yardım sağlanırken öğrenciler için de eğitim desteği sağlanıyor.

ogrenciye-egitim-destegi-nasil-alinir.jpeg

ÖĞRENCİYE 750 TL EĞİTİM DESTEĞİ

İstanbul'un Eyüpsultan Belediyesi, lise öğrencilerine 750 TL'lik yardım destek ödemesi yapacağını açıkladı.

Öğrencilere yardım olması amacıyla gerçekleştirilen projeye ilişkin Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken şunları söyledi:

"Hayat dört seçenekten ibaret değil, o yüzden kendinizi çok fazla hırpalatmayın. Sizler lazımsınız bizlere. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının önümüzdeki dönemlerinin yöneticileri sizler olacaksınız. 10'lu, 30'lı yıllara sizler şekil vereceksiniz. O yüzden bu yıllarda kendinize gelecekle ilgili ciddi yatırımlar yapın.

Buradan mezun olduğunuzda elinizin gördüğü bir iş olması çok daha önemli. Hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem bizler sizlerin geleceği ile ilgili bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Sizlere küçükte olsa eğitim desteği vermek istedik. Umudumuzu, güvenimizi ve inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz."

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURUSU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN