Meclis ne zaman açılacak 2021? İşte yeni yasama yılı TBMM açılış tarihi

Meclis ne zaman açılacak 2021? İşte yeni yasama yılı TBMM açılış tarihi

17 Temmuz 2021 günü tatile giren ve yasama yılına ara verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim 2021 Cuma günü açılacak. 2021-2022 yasama yılı için milletvekilleri Meclis'te toplanacak. İşte, parlamentonun açılış tarihi...

Meclis'te yeni yasama döneminde görüşülecek birçok önemli konu sırada bekliyor. 3600 ek gösterge, sosyal medya düzenlemesi gibi kanun teklifleri, TBMM'de yeni yasama yılının başlamasıyla Genel Kurul'da görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 24 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete kararı ile bu yıl tatile girmeme ve çalışmalarına devam etme kararı almış fakat 17 Temmuz 2021 günü alınan kararla TBMM Genel Kurulu tatile girmişti.

TBMM NE ZAMAN AÇILACAK?

Meclis, TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş tarafından 17 Temmuz 2021 günü kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından, Anayasa ve İçtüzük gereğince, 1 Ekim 2021 Cuma günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapandı.

TBMM 1 Ekim 2021 Cuma günü açılacak ve yeni yasama yılı başlayacak.

PARLAMENTER SİSTEM'İN ÖZELLİKLERİ

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'NİN ÖZELLİKLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN