Meğer Kandilli de riskli yapıymış: Bakanlık Rasathane için yeni bir imar planı hazırladı

Meğer Kandilli de riskli yapıymış: Bakanlık Rasathane için yeni bir imar planı hazırladı

İstanbul Üsküdar'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, yapılan deprem performans analizleri sonucunda riskli yapılar kategorisine dahil edildi. Bu kararın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni bir imar planı hazırladı.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin bulunduğu alanda yapılan önemli bir imar planı değişikliği, bölgedeki riskli yapıların yenilenmesi ve yapılaşma düzenlemeleri için önemli adımların atılmasını sağlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan yeni imar planı çerçevesinde, Kandilli Rasathanesi kampüsündeki eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin sürdürüldüğü binaların deprem performans analizleri yapıldı. Analizler sonucunda fiziksel ömrünü tamamlamış ve riskli olduğu belirlenen binaların yenilenmesi için düzenlemeler yapıldı.

MEĞER KANDİLLİ RASATHANESİ DE RİSKLİYMİŞ

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bakanlık tarafından onaylanan planın açıklama raporunda, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathane Kampüsü içerisinde yer alan eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin devam ettiği binalarda yapılan deprem performans analizleri doğrultusunda fiziksel ömrünü tamamlamış yapıların tespit edildiği kaydedildi.

Yapılan imar düzenlemesi ile kampüs içerisindeki binaların geometrik düzenlemeleri ve yapılaşma koşulları revize edildi. Özellikle riskli yapıların öncelikli olarak yenilenmesi ve güvenli hale getirilmesi için adımlar atıldı. İmar planı değişikliği ile kampüs alanı içindeki yolların düzenlenmesi ve fonksiyonel alanların yeniden belirlenmesi sağlandı.

YAPI YÜKSEKLİĞİ BEŞ KATLA SINIRLI OLACAK

Planlama alanında yer alan yaklaşık 100 bin metrekarelik alan için yapılan düzenlemelerde, yükseköğretim tesis alanları, parklar, teknoloji geliştirme bölgeleri ve yollar için ayrılmış alanlar belirlendi. Yapılaşma şartları, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu tarafından onaylanacak ön projeye göre belirlenecek ve yapı yüksekliği 5 katla sınırlandırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN