Melih Bulu'dan kendisine istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'na cevap

Melih Bulu'dan kendisine istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'na cevap

Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, kendisine istifa çağrısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cevap verdi: 2002 - 2010 yılları arasında Boğaziçi İşletme Bölümü'nde sekiz sene boyunca fiilen ders verdiğimi herhalde bilmiyorsunuz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 1 Ocak'ta Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan ve üniversitenin öğrencileri ve birçok hoca tarafından protesto edilen Prof. Dr. Melih Bulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Prof. Dr. Bulu, üniversitede ders veren hocalar Feyzi Erçin ile Ecmel Ayral'ın yeni dönemde ders vermeyecek olmalarının "kendi kararı olmadığını" savunarak şunları söyledi:

"Bugün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun benim Boğaziçi'nde ders bile veremeyeceğimi ve bazı hocaların dersine son verdiğimi iddia etti. Kendisinin üslubunu bir kenara bırakarak konunun esasına ilişkin birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

8 SENE DERS VERDİĞİMİ HERHALDE BİLMİYORSUNUZ

2002 - 2010 yılları arasında Boğaziçi İşletme Bölümü'nde sekiz sene boyunca fiilen ders verdiğimi herhalde bilmiyorsunuz. Üniversitemizde geçmiş dönemlerde ders vermiş olan bazı hocaların yeni dönemde ders vermeyecek olmasına ilişkin kararlar da şahsım tarafından değil, ilgili akademik karar vericilerin objektif kriterleriyle alınmıştır. Açıklamalarınızı asılsız haberler yerine sorumluluk taşıyan her siyasetçi gibi güvenilir bilgi kaynaklarına danışarak yapmanızın her bakımdan daha sağlıklı olacağına inanıyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dünkü konuşmasında Bulu'ya seslenerek istifa çağrısı yapmıştı.

"Üniversitelerin önündeki siyasi barajı kaldırmamız gerekiyor diye defalarca söyledik. 'Efendim 100 gün içinde her şey çözülür ben rektör olarak otururum.' Bulu'ya söylüyorum. Sen o üniversiteye bırak rektör olmayı o üniversitede ders verecek kapasiteye sahip değilsin. Orada hoca bile olamazsın. Kardeşim sende onur varsa istifa et ya. İstifa etmek bir erdemdir. Hocaların görevine son veriyor. Niçin? Üniversitenin rektörü bilime düşman olur mu? Düşünün rektör bilime, bilim insanına düşman."

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Prof. Dr. Melih Bulu, rektör olarak atanmasının ardından haftalarca öğrenciler tarafından protesto edilmişti. Eylemler sırasında çok sayıda Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi gözaltına alındı. Üniversitede ders veren birçok hoca da 5 ayı aşkın süredir her gün Rektörlük binasına sırtlarını dönerek Bulu'yu protesto ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN