Boğaziçi Üniversitesi'nde bir hoca daha görevden uzaklaştırıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir hoca daha görevden uzaklaştırıldı

Geçtiğimiz hafta öğretim üyesi Feyzi Erçin’in ders vermesine engel getirilmesinin ardından 21 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli olan Ecmel Ayral’ın da ders vermesine engel getirildiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabından ders vermesine engel getirildiğini duyuran Ecmel Ayral kararı pazar sabahı öğrendiğini belirtti.

Ayral yaptığı paylaşımda, ''21 yıldır zevkle, gururla, gönülden hizmet ettiğim Boğaziçi öğrencilerine artık ders veremeyeceğimi öğrendim bu sabah. İçim cız etti. Maddi karşılığı olmayan bu vazifeyi, memlekete ve gençlere bir borç ödeme imkanı olarak gördüm hep. Emeğimi, bilgimi, tecrübemi, dostlarımı onların hizmetine sunmaya gayret ettim. Binlerce öğrencim oldu, aralarında hâlâ görüştüklerim, birlikte çalıştıklarım çok; hepsiyle de bir gönül bağımız olduğunu biliyorum. Bu sene tanışmayı beklediğim öğrencilerimle okul bünyesinde karşılaşma imkanımız olmayacak ama buradan da bildiriyorum, aklınıza gelen her şey için bir mesajlık mesafedeyim. Bu sebebi meçhul, faili meşhur karar benim için pek hak etmediğim bir madalya inanın. Keşke iyiden, doğrudan, güzelden bu kadar nefret etmeselerdi. Olsun, yine de güzel günler göreceğiz çocuklar, biliyorum, görüşmek dileğiyle'' ifadelerini kullandı.

ecmel-ayral-bogazici.jpg

FEYZİ ERÇİN: HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATACAĞIM

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoların 148'inci gününde, 8 yıldır görev yaptığı Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümündeki dersine rektörlük tarafından izin verilmeyen yarı zamanlı öğretim görevlisi Feyzi Erçin, hukuki mücadele başlatacağını belirterek, "Başımıza türlü türlü işler geleceğini tahmin ediyorduk ancak bir yandan da ‘Yok, bu kadarını da yapamazlar' diyorduk. Ama yaptılar" diye konuştu.

bogazici.jpg

Asıl mesleği avukatlık olan ama 8 yıldır Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'nde yarı zamanlı müzik, resim ve sinema dersleri veren Feyzi Erçin, o gün adliyede öğrencilerine "Sizi asla yalnız bırakmayacağım" diye söz vermişti. Feyzi Hoca o sözünü 148 gün boyunca tuttu. 148'inci gün gelen 'rektörlük kararı', üniversitede ders veremeyeceğini söylüyordu.

Feyzi Erçin'in bu öğretim yılında verdiği iki dersin not ortalamalarında görülen ‘adaletsizlik' gerkçesi ile işine son verilen Feyzi Erçin, Boğaziçi Üniversitesi standartlarında ders vermediği iddi edildi.

8 yıl boyunca üniversiteyi ve öğrencilerini çok severek ders anlattığını, avukat olduğu için de zor günlerinde yanlarında olduğunu ifade eden Erçin, "Yaptığım bu iki basit şeyden dolayı bu kadar sevildiğimi görünce dünyaya dair umudum arttı. Açıkçası bu kadar destek göreceğimi beklemiyordum. Hepsi iyi ki varlar. Hayatımın sonuna dek ne olursa olsun hiçbir zaman bu okulu ve öğrencilerini bırakmayacağım.

Yaz okulunda vereceğim dersin engellenmesi, güz ve bahar döneminde verdiğim derslerin de iptal edilebileceğini gösteriyor. Hukuki mücadele başlatacağım. Pes edip bir köşeye sinmeyeceğim." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN