Memleketine dönemeyen öğrenciye memleket bileti

Memleketine dönemeyen öğrenciye memleket bileti

Cumhurbaşkanı ‘Ailelerinden uzakta okuyan öğrencilere ulaşım desteği sağlayacağız’ dedi. ‘Müjde’ diye duyurulan düzenleme, yurt dışı hayalleri çöken üniversitelilerin artık memlekete gidecek para bile bulamadığını gösterdi. Öğrencilerin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren tabloya ‘Yapılması gereken, geçici önlemler değil sefaleti doğuran politikalara son vermek’ eleştirileri yapıldı.

OTOBÜS BİLETİ YILDA İKİ KEZ VERİLECEK

Bakanlar toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı, ailelerinden uzakta eğitim gören üniversitelilere yılda iki kez ulaşım desteği verileceğini duyurdu. Erdoğan, 150 bin öğrencinin yardımdan faydalanacağını kaydetti. Düzenleme, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların geldiği boyutu ortaya koydu. Patlayan kur, eriyen TL nedeniyle yurt dışı hayallerini erteleyen gençlerin, artık memlekete gidişlerde bile zorlandığını gösterdi.

‘HANİ GENÇLERİMİZ UZAYA GİDECEKTİ’

Muhalefet cephesinden ‘Hani gençler uzaya gidecekti. Memlekette açlık, yoksulluk yoktu. Hükümet önce muhtaç hale düşürüyor sonra yardım ediyor’ değerlendirmeleri yapıldı. Öğrenciye bilet desteği sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Hükümete yönelik sert eleştiriler yöneltildi. ‘Üniversiteliler ailelerinin yanına bile gidip gelemez halde. Önce bu çocukların neden bilet alamadığı sorgulanmalı’ paylaşımları yapıldı.

1210krt01a-tum.jpg

EVİNDEN UZAK ÖĞRENCİLERE YILDA İKİ KEZ ULAŞIM DESTEĞİ

Bakanlar toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesinin yaşadığı şehrin dışında okuyan öğrencilere yılda iki kez olmak üzere eve gidiş ve dönüşler için ulaşım desteği verileceğini söyledi. Destekten 150 bin öğrencinin faydalanacağını belirten Erdoğan’ın açıklamalarına muhalefet ‘"Hükümet önce muhtaç hale düşürüyor sonra da yardım ediyor" eleştirisi getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 buçuk saat süren kabine toplantısı ardından açıklama yaptı: “CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen başörtüsü konusunda tarihi bir çağrı yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda yaptığımız düzenlemelerde kanayan yaralardan olan başörtüsü sorunlarını tümüyle çözmüştük. CHP Genel Başkanı’nın tekrar gündeme getirmesiyle bize başörtüsü konusunda yasakçı zihniyetin hala pusuda beklediğini gösterdi. Biz de madem konu yeniden gündeme geldi, meselenin çözümünü doğrudan anayasa güvencesi altına alma teklifinde bulunduk. Meclis’te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı’nın AYM’de iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza, bu düzenleme temelinde aile kurumunu güçlendirmesini de içerecek daha kapsamlı bir anayasa değişikliği talimatı verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl bir tutum içerisine gireceğini hep birlikte göreceğiz.

krs9-taa.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde ‘Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ kurma kararı aldık. Cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaşi inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. İlk evim ilk iş yerim projesine şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bunlardan 4.5 milyonu tüm şartları yerine getirerek süreci tamamladı.

Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak şehirlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına, onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz.

"HANİ GENÇLER UZAYA GİDECEKTİ"

Erdoğan’ın açıklamalarına muhalefet cephesinden tepki geldi. Muhalefet kanadından yapılan yorumlarda ‘‘Hani gençler uzaya gidecekti. Memlekette açlık, yoksulluk yoktu. Hükümet önce muhtaç hale düşürüyor sonra yardım ediyor. Gençler düştükleri bu durumu haketmiyor’’ değerlendirmeleri yapıldı.

"ÖNCE YURT SORUNUNU ÇÖZÜN"

Hükümetin öğrenciye eve dönüş bileti desteği sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Hükümete dönük sert eleştiriler yöneltildi. ‘‘Üniversitede okuyan insanlar ailelerinin yanına bile gidip gelemez halde. Önce bu çocukların neden bilet alamadığı sorgulanmalı’’ paylaşımları yapıldı. Öğrenciler ise yurt sorununa dikkat çekerek ‘‘Öğrenciler kalacak yer bulabildi de eve dönüşü mü kaldı’’ eleştirisi yaptı.

"BU ÜLKENİN EVLATLARI BUNU HAK ETMİYOR"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bakanlar toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehir dışında eğitim gören öğrencilere yol desteği verileceğini açıklamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamasında "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak şehirlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına, onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'a 7 yıl önce verilen vaadi hatırlatarak tepki gösteren Babacan sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Babacan "Böyle bir vaadi gördüğüme kahroluyorum. Çok değil 7-8 sene evvel yurtdışına eğitime gidecek gençlere desteği konuşuyorduk. Şimdi şehirler arası ulaşım için destek vermeyi gururla müjdeliyor Cumhurbaşkanı... Bu ülkenin evlatları bunu hak etmiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN