Öğrenci yurduna haciz geldi, öğrenciler ortada kaldı

Öğrenci yurduna haciz geldi, öğrenciler ortada kaldı

İstanbul'da bir öğrenci yurduna gelen haciz, öğrencileri mağdur etti. Yüksek ev kiraları nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğrenciler, okula gidemediklerini ve memlekete dönmeyi düşündüklerini aktardılar.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde hizmet veren Paşabahçe Bahçeli Kahve Kız Öğrenci Yurdu'na haciz geldi. GELDUR Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin işlettiği yurda, borçları nedeniyle 10 Ekim 2022 günü icra memurları geldi. İcra memurları yurttaki eşyaların bir kısmını götürürken yurdun tamamen boşaltılması için yetkililere 4 gün süre verdi.

istabul-beykoz-ogrenci-yurdu-haciz-geldi.jpg

"OKULA GİDEMİYORUZ"

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre, dün (14 Ekim 2022 Cuma günü) verilen süre dolarken öğrenciler de eşyalarını topladı. Fakat öğrenciler barınma sorununun ortaya çıkmasından dolayı mağdur oldu. Öğrenciler eğitim hayatlarının olumsuz etkilendiğini ve öte yandan yüksek kiralar nedeniyle ev bulamadıklarını söyledi.

Yurtta kalan öğrencilerden Ada Kara, "Şu anda dönem ortası, herkes yerine yerleşti. Ben buraya bu yıl geldim. Benim İstanbul'da yanında kalabileceğim bir yakınım yok. Tek başıma ne yapacağım? 1+1 eve arkadaşımla birlikte 8 bin TL veriyorum. Maddi olarak ailelerimiz de zorlanmaya başladı" diye konuştu.

ogrenci-yurduna-haciz-gelir-mi.jpg

"SINAV GÜNÜ HACİZ GELDİ"

Başka bir öğrenci ise "Ben bir haftadır okula gidemiyorum. Yakında sınavlarım başlayacak. Nerede kaldığımız kimsenin umurunda değil. Eğitim hayatımız da olumsuz etkilendi. İstanbul'a okumaya geldik ancak okuyamıyoruz. Her şeyi toplayıp memleketime dönmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Selin K., "Temmuz ayında icra memurları sayım yapmak ve eşyaları listelemek için geldi. O dönemde sorduğumuzda 'Borç ödendi sorun yok' dediler. Önemli bir sınavımızın olduğu gün hem yurttaki sorunlarımızla uğraştık hem de sınava gitti. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

istanbulda-ogrenci-yurtlari-ne-kadar.jpg

"KİRALAR ÖDENMEDİ"

Velilerden Tekin Solhan ise, "Temmuz ayının başında buraya icra geliyor ve haciz sürecini başlatıyorlar. Ancak tatil döneminde öğrenciler burada olmadığı için hiçbir öğrencinin bilgisi olmamış. Burası icralık olduğu halde buraya yeni dönem için de öğrenci kaydı almışlar.

Memurlar geldi dolapları yatakları götürdü. Şirket sahibi paraları geri ödeyecek dediler. İmza yetkisi olmayan kişilere belge imzalatmışlar. Depozitoları veriyorlar ancak bu ayın kiralarını geri ödemiyorlar. Öğrenciler şu anda perişan halde yer arıyor. Bugün de burayı tamamen boşaltmamız isteniyor. 11 bin TL'ye ev tutmak zorunda kaldık" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen GELDUR A.Ş.'nin avukatı da "İstanbul Varlık Yönetim Şirketi borçlularından alacaklarını tahsil ediyor. Buraya da haciz gönderdiler" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN