Otobüs şoförünün hastaneye yetiştirdiği yolcu hayatını kaybetti

İstanbul'da belediye otobüsündeyken kalp krizi geçiren yolcu, şoförün kendisini hastaneye yetiştirmesine karşın yaşamını yitirdi.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Kavacık Mahallesi, Özgür Caddesi'ndeki otobüs durağından 14 Ekim 2022 Cuma günü saat 08.45 sıralarında otobüse binen Zekariya Teksal, bir süre sonra fenalaştı.

Durumu fark eden otobüs şoförü Aydın Sarı, önce araçtaki diğer yolculardan yaşlı adama oturabilmesi için yer vermelerini istedi.

istanbul-beykoz-otobuste-kalp-krizi-gecirdi-1.jpg

HAYATINI KAYBETTİ

Zekariya Teksal'ın kalp krizi geçirmesinden şüphelenen otobüs şoförü, araç içindeki yolcularla birlikte güzergah dışına çıkarak Zekariya Teksal'ı aynı mahalledeki özel bir hastaneye yetiştirdi.

Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan Zekariya Teksal, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

istanbul-beykoz-otobuste-kalp-krizi-gecirdi-2.jpg

O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Öte yandan yolcunun fenalaştığı anlar otobüsün güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Şoför Aydın Sarı'nın, ayakta durmakta zorlanan Zekeriya Teksal'a, "Dayı iyi misin? Hastaneye götüreyim mi seni?" diye sorduğu ve yolcuların yardımıyla oturmasını sağladığı görüldü.

Görüntülerde, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirmek için adeta zamanla yarışan otobüs şoförünün hastaneye gidişi, vatandaşların panik anları ve otobüsten indirilen Zekeriya Teksal'ın sedyeyle hastaneye taşınması yer aldı.

istanbul-beykoz-otobuste-kalp-krizi-gecirdi-4.jpg

"HALKA HİZMET EDİYORUZ, BİZİM İÇİN ÖNCELİK CAN"

Kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştiren şoför Aydın Sarı, o anları şöyle anlattı:

"Her zaman olduğu gibi 15 BK hattında Dereseki çalışıyoruz. Sabah 08.00 seferini yapmak için Kavacık'a çıktım. Özgür Caddesi'ne, Özgür durağını geçtikten sonra yolcularımı almaya başladım.

En son bir beyefendi koşarak geldi. Arabaya bindi, biner binmez bu ön kapının oradaki demire tutundu. Kilitlendi, gözleri yukarıya doğru döndü. Dönünce ben de yolculara dedim ki gençlere dedim amcayı gidin tutun. Koltuğa oturtturun. Tabii zorla gençleri tabii amcayı tutturup koltuğa oturtturdum.

istanbul-beykoz-otobuste-kalp-krizi-gecirdi-5.jpg

Ben, dedim direkt hastaneye gideceğim. Tabii onun gözlerini kaydığını görünce, benim babam da kalp krizi geçirdi. Direkt hastanenin aciline direkt sürdüm. Orada zaten hemen kornayı çaldım.

Geldiler amcayı aldılar arka koltuktan. Hastaneye yetiştirdim. Hemen filoyu aradım. Amirime olayla ilgi bilgi vererek güzergahıma döndüm. Bizim için ilk önce can, can taşıyoruz. Halka hizmet ediyoruz. Yolcuları panik yapmaları konusunda uyararak Hastaneye ulaştırdık."

iett-otobus-soforu-aydin-sari.jpg
İETT otobüs şoförü Aydın Sarı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN