Mersin'de nefes kesen operasyon: Karaya oturan gemiden böyle kurtarıldılar

Mersin'de nefes kesen operasyon: Karaya oturan gemiden böyle kurtarıldılar

Mersin’de dün etkili olan fırtına dolayısıyla karaya oturan ticari gemideki 2 kişi, helikopterle kurtarıldı. Nefes kesen operasyon sonrası kurtarılan 2 kişinin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Dün öğleden sonra kentte etkili olan fırına birçok ağacı, çatıyı yerinden sökerken, denizde bulunan tekneler ve gemilerde zor anlar yaşadı.

Yaklaşık bir yıl önce Mersin Limanı’na hayvan getirdiği öğrenilen 'Wardeh' isimli ticari gemi, şiddetli fırtına dolayısıyla sürüklenerek karaya oturdu.

19-01/16/aw597893_02.jpg

Atatürk Parkı içerisindeki eski lunapark arkasında 500 metre mesafede karaya oturan gemiyle ilgili Sahil Güvenlik ekipleri de dünden beri önlem aldı. Gemide haciz işlemlerinden dolayı bulunan 2 kişi ise kurtarılmayı bekledi.

19-01/16/aw597893_05.jpg

HELİKOPTERDEN HALATLARLA KURTARILDILAR

Gemide bulunan 2 kişi için bugün nefes kesen kurtarma operasyonu yapıldı. Genel Kurmay Başkanlığına bağlı skorsky helikopteri sabah saatlerinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'na indi. Bir süre burada bekleyen helikopter, ardından geminin üzerinden bir tur atarak, operasyonun yapacağı yerde durdu.

19-01/16/aw597893_11.jpg

Geminin tam ortasında durarak, yakın bir noktaya kadar inen helikopterden bir asker, halat yardımıyla aşağı indi. Burada sırayla 2 kişiyi kendine bağlayan asker, sorunsuz bir şekilde helikoptere çekti. Sıkıntısız bir şekilde helikoptere alınan 2 kişi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'na bırakıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen 2 kişi, tedbir amaçla hastaneye götürüldü.

19-01/16/aw597893_09.jpg

Öte yandan, geminin ise hava koşulları düzelene kadar bulunduğu bölgede kalacağı, daha sonra çalışma yapılacağı öğrenildi.

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN