Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar ve yağmur birlikte geliyor... İstanbul, İzmir, Adana

Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar ve yağmur birlikte geliyor... İstanbul, İzmir, Adana

Meteoroloji tarafından bölge bölge uyarılar paylaşıldı. Uyarılara uymayanlar felaket ile karşı karşıya kalacak. O saatlerde Türkiye'de etkisini gösterecek hava olayını evinizde karşılamanız öneriliyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de etkisini gösteren hava olayları konusunda peş peşe uyarılar geliyor. Meteoroloji uzmanları ve kaynakları tarafından gelen uyarıların ardından kar müjdesi paylaşıldı. O saatlerde evinde olmayan pişman olacak. İşte tüm detaylar...

BARAJLAR YENİDEN DOLACAK

Meteoroloji tarafından ülke genelinde uyarılar yapılıyor. O saatlerden itibaren etkisini gösterecek hava durumuna dair bölge bölge uyarılar geldi. Yaz mevsimi boyunca yağış almayan bölgeler için vatandaşlar heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Özellikle İstanbul'da yoğunlaşan kuraklık tehlikesi, barajların doluluk oranlarını yüzde 4'ün altına indirdi.

Bazı bölgelerdeki barajlar kapatılırken, barajları yeniden dolduracak bir yağış bekleniyor. Meteoroloji tarafından gelen uyarılara göre, o saatlerden itibaren yağış bekleniyor. Bölgelerin bazılarında kar yağışı bazılarında ise yağmur yağışı bekleniyor.

ya-1678520527.jpg

KAR VE YAĞMUR GELİYOR

Türkiye için beklenen yağışlı hava dalgası, meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarafından duyuruldu. Sosyal medya üzerinden sık sık hava durumu paylaşımlarına bulunan Ökten, yağışların tüm Türkiye'de etkili olacağını işaret etti. İstanbul, İzmir ve Adana'da kuvvetli yağış beklentisi oluşurken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde kar yağışı bekleniyor.

Bölge bölge uyarılardan bahseden uzman isim, "Bu gece Türkiye'ye yeni bir yağışlı hava dalgası geliyor. Neredeyse tüm Türkiye'de etkili. İzmir ve İstanbul'da sabah daha etkili. Yarın gece Adana'da çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksekleri Perşembe sabahı örtülü kar alacak..." paylaşımını yaptı. Gece saatlerinde etkisini gösterecek hava olayına karşı, dışarı çıkmayın uyarıları yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN