Meteoroloji İstanbulluları uyardı: Pazar gününe dikkat

Meteoroloji İstanbulluları uyardı: Pazar gününe dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Mayıs Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Pazar günü Marmara Bölgesi'nde İstanbul da dahil olmak üzere kuvvetli sağanak yağışın meydana gelmesi bekleniyor. Öte yandan etkili olacak rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Pazar günü Marmara Bölgesi'nde İstanbul da dahil olmak üzere kuvvetli sağanak yağışın meydana gelmesi tahmin ediliyor. Sıcaklıkların ise iç ve batı kesimlerde 5 ila 10 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı öğrenildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizin doğusu ile güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya, Isparta, Burdur ve Tokat çevreleri, Antalya’nın batısı ile bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sakarya, Antalya merkez ve batısı, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli(40-60 km/ saat) olarak esmesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

1.png2.png3.png4.png5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN