Meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den yükseklere çıkın çağrısı: Felaket adım adım geliyor

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den  yükseklere çıkın çağrısı: Felaket adım adım geliyor

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sel riski olduğunu belirterek vatandaşlara yüksek yerlere çıkın uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaptığı son duyuruda Karadeniz'i etkisi altına alacak olan sağanak ve gök gürültülü yağışların salı sabah saatlerinden itibaren başlayacağını açıklamıştı. Yapılan uyarılarda yer yer sağanak yağışlara kuvvetli rüzgarın da eşlik edeceği belirtildi.

Meteoroloji yarın için Doğu Karadeniz'e sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunurken, Prof. Dr. Orhan Şen'de riskli illerde yaşayan vatandaşların "Dere yataklarından yükseklere doğru çıkmaları lazım." diye konuştu.

METEOROLOJİ'DEN SALI UYARISI

Hava durumuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerini açıkladı. Son hava durumu raporunda salı sabahı Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli, Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı yağışların beklendiği duyuruldu.

sel.jpg

Meteoroloji tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi için yapılan uyarı şöyle:

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini azaltması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

orhan-sen.jpgProf. Dr. Orhan Şen

"VATANDAŞLAR YÜKSEKLERE ÇIKSIN"

Bölgede beklenen yağışlarla ilgili açıklamalarda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Dere yataklarından yükseklere doğru çıkmaları lazım." diye konuştu. Orhan Şen konuşmasına şöyle devam etti:

Hem Avrupa'da hem Avrupa'nın güneyinde bu tür olayların olacağını bekliyorduk ama bu kadar arka arkaya sel, su baskını biraz sürpriz oldu. Bir potansiyel enerji birikmesi var doğu Karadeniz üzerinde. Bu enerjinin sönmesi lazım. Onun için de gök gürültülü sağanak yağışlar meydana getiriyor. Dolayısıyla Samsun'dan Artvin'e kadar olan bölgede bu gece yarısından itibaren başlayacak yağışlar Çarşamba sabahına kadar etkili olacak. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'de problem var. Vatandaşların dere yataklarından yükseklere doğru çıkmaları lazım.

karadeniz-yagmur.jpg

Trabzon, Artvin'de risk var. Toprak doymuş vaziyette suya. Geçirgenliği azaldı. Bu illerde sadece bir gün tehlike var. Bu enerjinin boşalması için de gök gürültülü sağanak yağışlar olacaktır. Doğu Karadeniz bölgemizde yarın için bir tehlike var.

MGM'NİN 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN