Meteoroloji uzmanından rekor kar uyarısı!

Meteoroloji uzmanından rekor kar uyarısı!

Türkiye, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık değerleriyle adeta bir yaz havası yaşıyor. Ancak bu sıcak havanın ardından beklenen kışın zor geçeceği yönünde açıklamada bulunan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten iki ili de uyardı.

Yurdun bazı bölgelerinde aralıklarla sağanak yağış görülürken, birçok yerde son günlerde yaz havası hakim. Barajlardaki su seviyesi endişe verirken, insanlar sağanak yağışın ve kışın ilk karının ne zaman düşeceğini merak ediyor. Uzman Kerem Ökten, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla bu kışın zorlu geçebileceğine işaret ediyor.

KEREM ÖKTEN'DEN SAĞLIK UYARISI

Kerem Ökten, lodosun migren ve baş ağrısına yol açabileceğini belirterek vatandaşları uyardı. Ayrıca bol su içilmesi ve migren için nane ile lavanta kullanımının faydalı olacağını sözlerine ekledi.

hava-durumu.jpg

REKOR KAR BEKLENİYOR

Ökten'in dikkat çeken bir diğer açıklaması da karla ilgili. Rusya'nın Ekim sonu itibarıyla tamamen karla kaplanmasını gündeme getiren uzman, bu durumun El Nino'nun etkisiyle yavaşlayacak jetler ve negatif Qbo ile kışın oldukça hareketli ve heyecanlı geçeceğine işaret ediyor.

MUĞLA VE ANTALYA İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Türkiye'nin en popüler tatil bölgeleri Muğla ve Antalya için de Ökten, Kasım ayının yağışlı geçeceği konusunda uyarıda bulundu.

rekor-kar-geliyor.jpg

DENİZ SICAKLIKLARI VE SOĞUK HAVA TEHLİKESİ

Ökten, Ege ve Akdeniz'de deniz suyunun sıcak kalmasının tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Kuzeyde soğuk birikimi ile birleşen bu durumun, bize gelecek soğuk havayla beraber afetlere yol açabileceğini vurguluyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en güncel verilere göre: Türkiye'nin büyük bir kısmı parçalı bulutlu olacak, ancak öğleden sonra Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Erzurum bölgeleri ile Niğde'nin doğusu ve Adana'nın kuzey bölgelerinde ara sıra sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Sabahın erken saatleri ve gece boyunca iç bölgelerde sis ve pus oluşabileceği öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN