Meteoroloji'den 28 kente 'sarı' ve 'turuncu' uyarı: Çok sert vuracak!

Meteoroloji'den 28 kente 'sarı' ve 'turuncu' uyarı: Çok sert vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunda 28 ile "turuncu" ve "sarı" kodla uyarıda bulundu. Meteoroloji; İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'nın da aralarında olduğu kentleri, bugün beklenen kuvvetli yağış sebebiyle tedbirli olmaya çağırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 ili "turuncu" ve "sarı" kodla uyararak bugün kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Buna göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Orta Karadeniz (Ordu hariç) ile Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Manisa ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), Ege’de yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km) şeklinde esmesi bekleniyor.

TURUNCU KODLA UYARILAN İLLER

-Edirne

-Kırklareli

-Tekirdağ

-İstanbul

-Çanakkale

-Balıkesir

-Bursa

-İzmir

-Aydın

-Muğla

SARI KODLA UYARILAN İLLER

-Kocaeli

-Yalova

-Sakarya

-Düzce

-Zonguldak

-Bartın

-Kastamonu

-Karabük

-Bolu

-Bilecik

-Kütahya

-Manisa

-Uşak

-Afyonkarahisar

-Denizli

-Burdur

-Isparta

-Antalya

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

11 ARALIK 2022 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

12 ARALIK 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

13 ARALIK 2022 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

14 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-006.jpg

15 ARALIK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-007.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN