Meteoroloji'den yedi bölgeye uyarı: Sağanak ve kar yurdu esir alacak!

Meteoroloji'den yedi bölgeye uyarı: Sağanak ve kar yurdu esir alacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel verilerine göre; Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmurlu, yükseklerinin hafif kar yağışlı olması bekleniyor. Meteoroloji, ayrıca 6 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı. Buna göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmurlu, yükseklerinin hafif kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya ve Isparta ile Burdur'un doğu ilçelerinde, gece saatlerinde Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyılarında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

6 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den Antalya, Burdur, Isparta, Ordu, Samsun ve Sinop için de sarı kodlu uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Antalya ve Isparta ile Burdur'un doğu ilçelerinde, gece saatlerinde Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara'nın güneyi, Antalya Körfezi ile Orta Karadeniz’de zaman zaman kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI

Yağışlı hava kütlesi ile birlikte 2-4 derece düşecek olan sıcaklıkların, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Antalya Körfezi ile Orta Karadeniz’de zaman zaman kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

12 ARALIK 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

13 ARALIK 2022 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

14 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

15 ARALIK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

16 ARALIK 2022 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN