Meteoroloji'den iki bölgeye uyarı! Kapıyı pencereyi kapalı tutun: Sağanak sele dönüşecek

Meteoroloji'den iki bölgeye uyarı! Kapıyı pencereyi kapalı tutun: Sağanak sele dönüşecek

Son dakika haberi... Nisan ayında etkili olan sıcak hava dalgası Mayıs ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece düşerken bölge bölge yağışlar görülmeye başladı. Vatandaşlar 'Yağışlar devam edecek mi? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorularını araştırmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Bu iki bölgede yaşayanlar dikkat! O tarihte kapıyı pencereyi kapalı tutun. Sağanak sele dönüşecek!

Mayıs ayında etkili olan sağanak yağışlar tüm yurtta etkisini göstermeye devam ediyor. Doğu ve iç anadolu bölgelerinde kar yağışları görülürken gözler batıya çevrilmiş durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar yağacak mı? Hava durumu nasıl olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Bu iki bölgede yaşayanlar dikkat! Kapıyı pencereyi kapalı tutun. Sağanak sele dönüşecek! Sakın o gün şemsiyesiz dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Konya, Karaman, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir ve Düzce çevreleri, Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri ile Balıkesir’in kuzey ve doğu, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

jjhjhjjh.jpg

Sıcaklıklar Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hgghgh-34.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

7 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

8 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

9 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

10 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN