Meteoroloji'den o illere korkutan uyarı! Kar yağışı o güne kadar sürecek: Yollar buz pistine dönecek!

Meteoroloji'den o illere korkutan uyarı! Kar yağışı o güne kadar sürecek: Yollar buz pistine dönecek!

Son dakika haberi... Mart ayının bitimiyle birlikte beklenen yağışlar yurda geliyor. Geçtiğimiz haftadan beri etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlara bırakıyor. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O illerde göz gözü görmeyecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı için tarih verdi. Yollar buz pistine dönecek! O günlerde sakın dışarı çıkmayın. Büyük fırtına geliyor!

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Tüm yurtta bahar havası yaşanırken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 9 il için sarı, 8 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışları için tarih verdi. Yollar bu pistine dönecek! O günlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den yapılan güncel değerlendirmelere göre; 9 il için sarı, 8 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur beklenirken, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da ise kar yağışı etkili olacak. Muş, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Kars, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

fdfdfdfd-25.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) bekleniyor.

gfgfgfgf-2023-03-31t095510-730.jpg

Rüzgârın, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ UZMAN TARİH VEREREK UYARDI: O BÖLGELERDE SEL FELAKETİNE DİKKAT!

Hava durumu tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yeni bir paylaşım yaparak o bölgeler için kritik uyarılarda bulundu. Önümüzdeki haftalarda bol yağışların geleceğini ifade eden Ökten, sel felaketi için vatandaşları uyardı. Kerem Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde 10 günlük beklenen toplam yağış. Batı bölgeler için çok iyi değerler var. Bol yağış görülebilir. Yaz öncesi alabildiğimiz kadar yağış almalıyız."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

31 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN