MetroPOLL anketinde düşündüren sonuç: İki kişiden biri 'mafya siyaset ile ilişkili' diyor

MetroPOLL anketinde düşündüren sonuç: İki kişiden biri 'mafya siyaset ile ilişkili' diyor

MetroPOLL Araştırma 28 ilde yaptığı ankette "Mafya ile siyasetin ilişkili olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Ankete katılanların yüzde 50.2'si 'evet', yüzde 31.9'u 'hayır', yüzde 17.9'u ise 'fikrim-cevap yok' dedi. Parti bazında ise AK Partililerin yüzde 28'i, CHP'lilerin yüzde 64'ü, MHP'lilerin yüzde 19'u, İYİ Partililerin yüzde 63'ü ve HDP'lilerin yüzde 78'i bu soruya evet yanıtını verdi.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, şirketin Türkiye'nin Nabzı Eylül araştırmasından bir grafiği sosyal medya hesabından paylaştı. 28 ilde bin 807 kişi ile yapılan çalışmada katılımcılara "Mafya ile siyasetin ilişkili olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu iletildi. Ankete katılanların yüzde 50.2'si evet, yüzde 31.9'u hayır, yüzde 17.9'u ise fikrim-cevap yok seçeneğini işaretledi.

Son genel seçimlerde yapılan parti tercihlerine göre verilen cevaplar da dikkat çekti. Buna göre AK Partililerin yüzde 28'i, CHP'lilerin yüzde 64'ü, MHP'lilerin yüzde 19'u, İYİ Partililerin yüzde 63'ü ve HDP'lilerin yüzde 78'i bu soruya evet yanıtını verdi. Hayır yanıtında da cevaplar paralellik gösterdi.

basliksiz-2.jpg

'YAPILAN YANLIŞ İŞLER BİR GÜN BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKABİLİYOR'

AK Partililerin yüzde 52'si, CHP'lilerin yüzde 20'si, MHP'lilerin yüzde 60'ı ve İYİ Partililerin yüzde 17'si hayır yanıtı verdi. Evet diyenler Yeniden Refah'ta yüzde 74, Zafer Partisi'nde yüzde 75, TİP'te ise yüzde 72 oldu. Anket grafiğini Özer Sencar "Seçmenlerin yarısı mafya ile siyasetin ilişkili olduğunu düşünüyor. Yapılan yanlış işler bir gün bir şekilde ortaya çıkabiliyor" ifadeleriyle paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN