MetroPOLL, Afganistan'daki son durumu seçmene sordu: Türk askeri çekilsin

MetroPOLL, Afganistan'daki son durumu seçmene sordu: Türk askeri çekilsin

Metropoll Araştırma'nın "Amerikan askerlerinin çekildiği Afganistan'dan Türk askerlerinin de çekilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?" sorusunu yönelttiği seçmenin yüzde 61,6'sı Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğini savunuyor.

Metropoll Araştırma, Taliban'ın Afganistan'da hakimiyet kurması sonrası gündeme gelen Türk askerlerinin akıbetine ilişkin bir anket yaptı. Anket katılımcılarına, "Amerikan askerlerinin çekildiği Afganistan'dan Türk askerlerinin de çekilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

SEÇMEN, "TÜRK ASKERİ ÇEKİLSİN" DİYOR

Ankete göre, seçmenin yüzde 61,6'sı Türk askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi gerektiğini savunurken, yüzde 27,4'ü, Kabil'de kalması gerektiğini belirtti. "Fikrim/cevabım yok" diyenlerin oranı ise yüzde 11 oldu.

CUMHUR İTTİFAKI TABANININ OY ORANLARI BİRBİRİNE YAKIN DEĞİL

Öte yandan AK Parti seçmeninin yüzde 46,7'si, MHP seçmenin ise yüzde 64,8'i, Türk askerinin Afganistan'dan çekilmesi gerektiğini savunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN