MetroPOLL'ün anketi şaşırttı! Taban, AK Parti'den uzaklaşıyor mu?

MetroPOLL'ün anketi şaşırttı! Taban, AK Parti'den uzaklaşıyor mu?

MetroPOLL Araştırma'nın araştırmasının sonucuna göre, kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin yüzde 30'unu AK Partili seçmenler oluşturdu.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Twitter hesabından “Kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin analizi” başlıklı araştırmanın sonucunu paylaştı. Araştırmanın sonucu AK Parti tabanına ilişkin şaşırtan verileri ortaya koydu.

Buna göre, kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin yüzde 30’unu AK Partili seçmenler oluşturdu. CHP’de bu oran yüzde 17.6 iken, İYİ Parti’de yüzde 7.2 oldu.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’de ise bu oran yüzde 5.4 olarak ankete yansıdı. HDP’nin oranı yüzde 2.3 olurken, “Cevap yok” diyenlerin oranı yüzde 10, “Protesto oy” diyenlerin oranı ise yüzde 27.02 oldu.

Araştırmada, “Temmuz 2021 ölçümüne göre bu pazar günü bir milletvekili seçimi olsa kararsız, cevapsız ve sandığı protesto edeceğini belirten seçmenlerin 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimindeki oy tercihlerine bakıldığında, yüzde 30’unun AKP, yüzde 18’inin CHP, yüzde 7’sinin İYİ Parti, yüzde 5’inin MHP ve yüzde 2’sinin HDP kaynaklı olduğu gözlenmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

Özer Sancar, paylaşımına “Meraklısına, Temmuz 2021'de kararsız olan kitlenin (kararsız+CY+protest oylar) 24 Haziran 2018 MV seçimindeki oy tercihleri. 6.4 puanı AKP'den, 3.7 puanı CHP'den ve 1.5 puanı İYİ Partiden geliyor” ifadelerini not düştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN