Metropoll'ün 'sığınmacı' araştırmasında dikkat çeken sonuç: AK Partililerin yüzde 47'si...

Metropoll'ün 'sığınmacı' araştırmasında dikkat çeken sonuç: AK Partililerin yüzde 47'si...

Metropoll Araştırma Şirketi'nin "'Sığınmacı sayısının son yıllarda artmasının nedeni hükümetin izlediği yanlış politikadır' şeklindeki iddialara katılıyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtlardan dikkat çeken bir sonuç çıktı. Halkın yüzde 66'sı bu iddiaya katıldığını belirtirken aynı soruya cevap veren AK Partili katılımcıların oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Soruya 'evet' diyen katılımcıların en yüksek olduğu parti ise yüzde 95 ile İYİ Parti oldu.

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesiyle birlikte ülkeden kaçışlar hız kazandı. Kaçanların bir kısmının, rotasını 'Türkiye' olarak belirlemesi ise siyaset sahnesinde ve toplumda tartışmalara neden oldu. Suriyeli göçmenlerin Türkiye'ye gelmesiyle başlayan tartışma Afgan göçmenlerle birlikte tekrar alevlenince göç politikası da yeniden gündeme geldi.

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 66'SI HÜKÜMETİN POLİTİKASINI SORUMLU TUTUYOR

Bu kapsamda anket çalışması yapan Metropoll Araştırma Şirketi de katılımcılara "'Sığınmacı sayısının son yıllarda artmasının nedeni hükümetin izlediği yanlış politikadır' Şeklindeki iddialara katılıyor musunuz?" sorunu yöneltti. Türkiye'nin Nabzı Ağustos ayı başlıklı çalışmada yer alan bu soruya verilen yanıtların partilere göre dağılımı ise dikkat çekti.

Araştırmaya göre halkın yüzde 66'sı bu soruya "Evet, katılıyorum" yanıtını verdi. Bu iddiaya katılmadığını dile getirenlerin oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi. Kararsız olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 10 oldu.

KATILIMCILARIN PARTİLERE GÖRE DAĞILIMLARI

AK Partili katılımcıların yüzde 46,7'si "Sığınmacı sayısının son yıllarda artmasının nedeni hükümetin izlediği yanlış politikadır" derken, bu iddiaya katılmadığını dile getirenlerin oranı ise yüzde 40 oldu.

CHP'li katılımcıların ise yüzde 87,9'u katıldığını belirtirken, yüzde 8,2'si katılmadığını dile getirdi.

İYİ Partili katılımcılardan 'katılıyorum' diyenlerin oranı ise yüzde 95,0 olurken, katılmayanların oranı yüzde 4,1 olarak belirlendi.

HDP'li katılımcıların ise yüzde 91.5'i bu iddiaya katıldıklarını dile getirirken katılmadıklarını belirtenlerin oranı yüzde 5,4 oldu.

MHP'li katılımcıların yüzde 50,6'sı aynı soruya 'evet' yanıtını verdi. 'Hayır' diyenlerin oranı ise yüzde 47,9 olarak açıklandı.

Saadet Partili katılımcıların yüzde 89,2'si sığınmacı sayısının son yıllarda artmasının nedeninin hükümetin izlediği yanlış politika olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Yüzde 10,8 oranındaki Saadet Partili katılımcı bu iddiaya katılmadığını ifade etti.

Diğer partilerde ise yüzde 86,5 oranındaki katılımcılar söz konusu soruya 'evet' yanıtını verdi.

1-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN