MHP 'Liderimizin açıklamaları yerine ulaştı' mesajıyla paylaştı: Para cezaları ıslah etmedi...

MHP 'Liderimizin açıklamaları yerine ulaştı' mesajıyla paylaştı: Para cezaları ıslah etmedi...

Zincir marketlere yönelik tartışmaya MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay da dahil oldu. Erhan Akçay, BİM CEO'su Galip Aykaç'ın istifasına atıfta bulunarak 'Liderimizin açıklamaları yerine ulaştı' dedi. Bahçeli'nin söylemleri üzerinden paylaşımda bulunan Akçay, "Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalıdır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin enflasyonu 'zincir marketlerin' fiyat artışıyla bağdaştırmasının ardından istifa ve marketlere mühürler gelmiş, tartışma alevlenmişti.

Son olarak MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da söz konusu tartışmalara dahil olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımlarda bulundu.

Erhan Akçay, marketlere verilen para cezalarının yeterli olmadığını öne sürerek, "Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir." dedi.

Akçay, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

"Cumhur İttifakı Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan küresel güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin siyasal kuşatma ve ekonomik operasyonlarıyla mücadele etmektedir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli çeşitli tarihlerdeki açıklamalarıyla fahiş fiyat artışlarına dikkat çekmiştir.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli 24 Mayıs 2022 tarihli Grup Toplantımızda “Gıda ürünlerinde fiyat artışlarının kontrolünün sağlanması gerektiğini, denetimlerin arttırılması, haksız kazanç sağlayanların deşifre edilmesi ve bedelinin ödetilmesi gerektiğini” ifade etmiştir.

'LİDERİMİZİN AÇIKLAMALARI YERİNE ULAŞTI'

Liderimiz 24 Mayıs 2022 tarihli Grup Toplantımızda “Fahiş fiyat artışlarının önünün arkasının dikkatle incelenmesi gerektiğini, FETÖ’cülerin ticaret hayatını zehirleyerek ekonomik istikrarın bozulması için sürekli arayış içinde olduklarını” söylemiştir.

Liderimiz “FETÖ’cüler, sıcak para çeteleri, köksüz sermaye grupları, bunların yerli uzantıları, küresel tefeciler, ekonomik tetikçiler, Türkiye’nin ekonomik olarak köşeye sıkışması, milletimizin hayat pahalılığına gömülmesi amacıyla faaliyet içindedir.” demiştir.

Liderimiz 22 Kasım 2022’de “Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğunu, fırsatçıların üzerine gidilmesi, fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari olarak hesap sorulması gerektiğini” söylemiştir. Liderimiz 22 Kasım 2022 tarihli Grup Toplantımızda “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisi titizlikle araştırılmalıdır. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır.” demiştir.

Anlaşılan odur ki, Liderimizin açıklamaları yerine ulaşmış, BİM İcra Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan ve gözünü vatandaşlarımızın sofrasına diken spekülasyoncu Galip Aykaç maskesini düşürerek gerçek yüzünü göstermiştir.

'MARKETLER KARTELLEŞME SUÇU İŞLEMEKTEDİR'

Galip Aykaç denen meczup, geçen hafta başkanı olduğu Gıda Perakendecileri Derneği’ni de arkasına almış ağzından salyalar saçarak tehdit ve hakaretler yağdırmıştır.

Elindeki ekonomik gücü ülkesine ve milletine karşı kullanan, fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşların kanını emen, FETÖ ağzıyla konuşarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Partimize istikamet çizmeye çalışan Galip Aykaç gibi meczuplar adalet karşısında er geç hak ettiği cezayı alacaktır.

BİM’in de yer aldığı bazı süpermarketlerde; toptancı, nakliye zinciri, perakende zinciri, stok depoları ve marketler aynı sahiplik zincirindedir. Dolayısıyla kendileri üretmekte, kendileri nakletmekte, kendi dağıtmakta, kendileri stoklamakta, kendi mağazalarında satmaktadırlar.

İçinde BİM’in de yer aldığı beş market zinciri bununla da yetinmemiş, marketler arasında bir ağ oluşturarak piyasa fiyatlarını istedikleri gibi belirleyerek kartelleşme suçu işlemişlerdir. Bu nedenle de 2,7 milyar TL ceza ödemişlerdir. Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN