MSB 'İncirlik' iddiasını yalanladı: SİHA'yı düşüren ABD F-16'sı Ürdün'den kalktı

MSB 'İncirlik' iddiasını yalanladı: SİHA'yı düşüren ABD F-16'sı Ürdün'den kalktı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD F-16'sının İncirlik’ten kalktığına dair iddiaları yalanladı. Kaynaklar "Uçağın İncirlik’ten kalktığı tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı" dedi.

Türkiye'nin Ankara'daki canlı bomba saldırısı sonrası Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye düzenlediği hava saldırıları sırasında bir SİHA'yı düşüren Amerikan F-16 uçağının İncirlik'ten kalktığı iddiasına yalanlama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türkiye'ye ait SİHA'yı Haseke yakınlarında düşüren ABD uçağının Ürdün'den kalktığını söyledi. TRT Haber'in aktardığına göre, kaynaklar ilgili soruya "Uçağın İncirlik’ten kalktığı tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi. Kaynaklar "Uçak Ürdün’den kalktı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye SİHA'sı Suriye'nin kuzeyinde 'sahadaki Amerikan askerlerine çok yaklaştığı ve potansiyel tehdit oluşturduğu' gerekçesiyle düşürülmüştü. Pentagon SİHA'nın düşürüldüğünü, MSB ise "Suriye'de bir SİHA'nın kaybedildiğini" duyurmuştu. Al Monitor sitesi, olayın ertesi günü yayımladığı haberinde, SİHA'yı düşüren F-16'nın Ürdün'den havalandığını yazmıştı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise F-16'nın İncirlik'ten kalktığı yönünde iddialar bulunduğunu belirterek "Bu vahim iddia doğru olsun ya da olmasın; buradan açıkça ilan etmek istiyorum; Eğer Amerikan devleti, Türkiye’nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa, derhal Türk topraklarında bulunan, İncirlik Üssü’nü de boşaltmalıdır. Biz de bilelim kim dost, kim düşman, kim müttefik" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN