Muğla ve Antalya'nın ortasında saklı kalmış cennet! Bir çoban tarafından keşfedildi, tüm dünyanın gözdesi oldu: Mucize gibi

Muğla ve Antalya'nın ortasında saklı kalmış cennet! Bir çoban tarafından keşfedildi, tüm dünyanın gözdesi oldu: Mucize gibi

Muğla ve Antalya'yı birbirinden ayıran Saklıkent Kanyonu, özellikle bu günlerde yoğun olan kentin gürültüsünden sıkılanlar için ideal bir kaçamak adresi oluyor. Eşsiz güzellikleriyle kendine hayran bırakan kanyon, şimdilerde ziyaretçi akınına uğruyor...

Muğla Seydikemer ilçesindeki Kayadibi Mahallesi'nde yer alan ve işletimi belediyeye ait olan Saklıkent Kanyonu'na yetişkinler 23, öğrenciler ise 12 TL ücretle giriş sağlıyor.

Ortalama 200 metre olan köprü ile kanyona giriş yapan ziyaretçiler, eşi benzeri olmayan güzellikteki doğaya can veren 5 derecedeki akarsuda serinleme fırsatı yakalıyor.

Özellikle yaz turizminin yoğun olduğu bu günlerde ziyaretçi akınına uğrayan kanyon, günde ortalama 6 bin kişiye kapılarını açıyor.

h-10-1.jpg

BİR ÇOBAN TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ

Bir çobanın yıllar önce keşfettiği Saklıkent Kanyonu'na ilgilinin yoğun olduğunu söyleyen Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, yalnızca Türkiye'den değil dünyanın her noktasının ziyaretçileri olduğunu aktardı.

Muğla ile Antalya'nın arasında kalan kanyonun özellikle bu aylarda 5 derece olan kaynak suyu ile turistlere ferah bir nefes aldırdığını söyleyen Akdenizli, şunları söyledi:

h-10-3.jpg

"Her geçen yıl ilginin arttığı kanyonu günlük 5-6 bin kişi ziyaret ediyor. Saklıkent Kanyonu, sadece Türkiye'de değil dünyada bir marka oldu. Kanyon, bölgeye gelen ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Her yıl ziyaretçi sayısını arttıran kanyonu görmeye herkesi davet ediyoruz"

Ayrıca Akdenizli, Saklıkent Kanyonu dışında ziyaretçilerin ilçede bulunan çeşitli antik kent ve doğal güzellikleri de keşfedebileceklerini belirtti.

h-10-2.jpg

"MUCİZE GİBİ YER"

Azerbaycan'dan gelen ve ilk defa gördüğü kanyondan çok etkilendiğini belirten Mehriban Poladova, "Burası mucize gibi doğa harikası bir yer. Ailecek geldik ve çok beğendik" değerlendirmesinde bulundu.

Tunuslu Hidal Otman'sa hem suyu hem de kanyonu çok sevdiğini, Fransa'ya geri döndüğünde herkese burayı önereceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN