Mustafa Yeneroğlu: Şehir Üniversitesi halimizin özeti

Mustafa Yeneroğlu: Şehir Üniversitesi halimizin özeti

Halkbank'ın tüm malvarlıklarına tedbir koyduğu İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili dikkat çeken bir çıkış da AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvelili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi. Süreci bir 'darbe' olarak niteleyen Yeneroğlu "Futbol kulüplerine ve inşaat şirketlerine milyarlar aktarıp, ülkemizin geleceği için parlak gençler yetiştiren bir üniversiteyi hukuku ve amme menfaatini yok sayarak ölüme mahkum etmeye çalışmak, ülkemizin geldiği hali özetlemektedir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında krize dönüşen binlerce öğretim üyesi ile öğrenci için mağduriyete dönüşen 'kredi davası' ve 'üniversitenin tüm malvarlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulması'nın ardından dikkat çeken bir çıkış da AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvelili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi. 

Süreci bir 'darbe' olarak niteleyen Yeneroğlu "Futbol kulüplerine ve inşaat şirketlerine milyarlar aktarıp, ülkemizin geleceği için parlak gençler yetiştiren bir üniversiteyi hukuku ve amme menfaatini yok sayarak ölüme mahkum etmeye çalışmak, ülkemizin geldiği hali özetlemektedir" diye konuştu.

"AMME MENFAAT YOK SAYILIYOR, SUSMAMALI..."

Twitter'dan açıklama yapan Yenerooğlu şunları kaydetti:

"Şehir Üniversitesi'nin karşı karşıya kaldığı hukuksuzluk, ne münferit bir olay ne de yalnızca eğitim-öğretim hakkına vurulmuş bir darbedir. Hukukun üstünlüğünü savunmak ve tekmelenmesine susmamak; iddiası, adalet ve demokrasi olan herkesin en asli sorumluluğudur.

Futbol kulüplerine ve inşaat şirketlerine milyarlar aktarıp, ülkemizin geleceği için parlak gençler yetiştiren bir üniversiteyi hukuku ve amme menfaatini yok sayarak ölüme mahkum etmeye çalışmak, ülkemizin geldiği hali özetlemektedir. Susmamalı!!!"

19-11/26/12.jpg

NE OLMUŞTU?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na ait İstanbul Şehir Üniversitesi'nin malvarlıklarına Halkbank tarafından tedbir konmuştu.

İstanbul Şehir Üniversitesi 2017 yılında Dragos'taki yeni kampüsüne taşınmış ve 410 dönümlük arazideki 22 bina korunarak alan yenilenmişti. Bu alan için vakfın bağışçılarının katkıları dışında Halkbank'tan da yatırım kredi çekilmişti.

Halkbank yetkilileri ile üniversite yönetimi, ekonomik zorlukların yarattığı olumsuz durum nedeniyle 9 Ekim'de bir araya gelmiş ve yapılandırma planı hazırlamışlardı. Ancak 11 Ekim'de Halkbank'ın Şehir Üniversitesi'nin tüm malvarlıklarına tedbir koyduğu açıklanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN