Naci Görür'den o il için rahatlatan açıklama: Herkes 7'nin üzerinde bekliyordu

Naci Görür'den o il için rahatlatan açıklama: Herkes 7'nin üzerinde bekliyordu

Kahramanmaraş depremini 3 ay öncesinden tahmin eden ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir açıklama yaptı. O ilde yaşayan vatandaşları uyaran Naci Görür, beklenen haberi verdi. Herkes 7 şiddetinde bir deprem bekliyordu ancak Görür'den beklenmedik açıklama geldi. İşte Naci Görür'ün deprem ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketi olarak anılan depremlerde 44 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Kahramanmaraş depremini 3 ay öncesinden tahmin eden ve vatandaşları uyaran Prof. Dr. Naci Görür'den yeni bir açıklama geldi. O illerde yaşayan vatandaşları uyaran Naci Görür, beklenen haberi duyurdu. Herkes 7 büyüklüğünde bir deprem bekliyordu ancak Görür'den farklı bir açıklama geldi. İşte detaylar...

NACİ GÖRÜR O İLLERDE YAŞAYANLARI UYARDI!

Kahramanmaraş depremleri sonrası milyonlarca kişi İstanbul ve İzmir depremi için yapılan açıklamalara odaklanmış durumda. Deprem tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir açıklamada bulundu. Depremlerde yaşanan can kayıplarının fazla olmasına dikkat çeken Görür, İzmir depremi için çok kritik uyarılarda bulundu.

ghghhggh-2.jpg

NEDEN PEŞ PEŞE DEPREMLER MEYDANA GELİYOR?

Peş peşe meydana gelen depremlerin nedenine değinen Prof. Dr. Naci Görür, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu büyük deprem olmadan önce bu kadar deprem yoktu. Yani ara sıra depremler olurdu 4.0 ve üzeri. Biz de onları teknik yorumlardık. Yani öyle fazla deprem olmazdı. Ancak bu Maraş depremlerinden sonra bu Maraş depremleri Ölüdeniz Fayı üzerinde ve Doğu Anadolu Fayı üzerinde olan bu depremler boyut itibarıyla büyük depremler. Bu, levha sınırlarında meydana gelen depremler. Ülkemizde deprem olmasının nedeni bu coğrafyada levhaların birbirlerine göre bağıl hareketleri sonucu oluşur"

ghhgghgh-5.jpg

İZMİR İÇİN RAHATLATAN AÇIKLAMA

İzmir depremine değinen Naci Görür, vatandaşları uyardı. İzmir'de 6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini dile getiren Görür, "İzmir'de olan depremler genelde 6.0'lar mertebesinde. Yani 6.6 6.2 ve daha düşük olabiliyor. Tarihi dönemlerde büyük depremler vaaz edilmiş ama ben onun İzmir Yarımadası'nda olduğunu düşünmüyorum. Çünkü İzmir'in bir şanssızlığı var. Ege Denizi'nde de bir deprem olsa İzmir'e mal ediliyor. Bakın Sisam'da oldu deprem 6.8 Yunanistan'da oldu İzmir depremi diye biliyoruz biz. Benim inancım İzmir büyük olasılıkla çoğunlukla 6.0'lar mertebesinde olacaktır. Yani İzmir'de 7.0 üzerindeki deprem tahmin ediyorum ki ender olabilir. O da İzmir Fayı'nın çalışmasına bağlı olarak" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN