Naim Süleymanoğlu'nun vefatının üzerinden 6 yıl geçti... Cep Herkülü mezarının başında anıldı

Naim Süleymanoğlu'nun vefatının üzerinden 6 yıl geçti... Cep Herkülü mezarının başında anıldı

Bulgaristan Türklerinin özgürlük mücadelesinin önemli isimlerinden olan milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun vefatının üzerinden 6 yıl geçti. Cep Herkülü'nün ölüm yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, federasyon temsilcileri, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, genç sporcular ve Süleymanoğlu'nun sevenleri katıldı.

Ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu 18 Kasım 2017'de hayatını kaybetti.

haber-gorseli.jpg

Sadece sporcu olarak değil, Bulgaristan’daki Türklerin gördüğü zulmü dünyaya duyurmasıyla tarihe geçen Cep Herkülü'nün vefatının yıl dönümünde Türkiye Halter Federasyonu (THF) kabri başında anma töreni düzenledi.

n3.jpg

Edirnekapı Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törene, THF Başkanı Talat Ünlü ve federasyon temsilcileri, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, genç sporcular ve sevenleri katıldı.

n2.jpg

'ARAMIZDAN ERKEN AYRILDI'

Burada açıklamada bulunan Talat Ünlü, Türk halterinin Naim Süleymanoğlu ile zirveye çıktığını belirterek, "Sayısız olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan bir sporcumuzdu. Türkiye'de halter, Naim'le zirveye çıkmıştır. Efsane ve dünyanın en iyi haltercisi, bu branşta gelmiş geçmiş en iyi sporcu. Şahsiyetiyle, yaşantısıyla, başarılarıyla gençlere ekol olmuş bir sporcu.

haber-gorseli2.jpg

Elbette Naim'i burada anlatmaya kelimeler, cümleler ve zaman yetmez. 50 yıllık hayatında çok güzel spor yaşantısı oldu ama aramızdan erken ayrıldı" ifadelerini kullandı.

thf-baskani-001.jpg
THF Başkanı Talat Ünlü

'BULGARİSTAN TÜRKLERİ İÇİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN MEŞALESİYDİ'

Hasan Öztürk ise "Tüm dünya onu insan üstü rekorlarıyla tanıdı ama Bulgaristan Türkleri için o onların kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin meşalesiydi." değerlendirmesinde bulundu.

hasan-ozturk-001.jpg
CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla tören sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN