NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ankara'ya geliyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ankara'ya geliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın birliğe katılım sürecini görüşmek üzere bu hafta Türkiye'yi ziyaret edecek.

Geçen ay, Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıklayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara'ya geleceği öğrenildi.

Stoltenberg, ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de bir araya gelecek.

RESMİ TEMASLARDA BULUNACAK

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Genel Sekreter Stoltenberg, bu vesileyle, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilecek; ayrıca Sayın Bakanımızla ve Sayın Milli Savunma Bakanımızla bir araya gelecektir" denildi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIMI DEĞERLENDİRİLECEK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 26 Ekim 2022 tarihinde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm NATO müttefikleri, Madrid'de Finlandiya ve İsveç'i katılmaya davet etmek için tarihi bir karar aldı.

28 müttefik bu ülkelerin katılım anlaşmalarını zaten onayladı ve bu en hızlı katılım süreci. Finlandiya ve İsveç, Ankara'nın üyeliği onaylaması için Türkiye ile müzakerelerde adımlar attı.

Tüm müttefiklerin katılımı onaylayacağından eminim. Yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye gideceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN