Hatay'da nefes kesen yarış: AK Parti önde gidiyor

Hatay'da nefes kesen yarış: AK Parti önde gidiyor

Tüm Türkiye sandıktan çıkacak sonuçlara kilitlendi. 31 Mart'tan önce gündemden düşmeyen deprem bölgesinden Hatay, en merak edilen illerden biri oldu. Her açılan sandıkta seçim sonucunun değiştiği yarışı resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk önde götürüyor.

81 ilde oy sayımında sona yaklaşıldı. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da sandıkların yüzde 99.65'i açıldı. Seçimden önce sıklıkla gündeme gelen kentte CHP'nin adayı Lütfü Savaş ile AK Parti'nin Adayı Mehmet Öntürk arasındaki yarış nefes kesti.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

AK PARTİ ÖNDE GİDİYOR

Açılan her sandıkta iki aday arasında seçim sonucu değişti. AK Parti cephesi de CHP cephesi de kendilerinin kazandığı yönünde açıklamalar yaptı. Arada çok az oy farkı olan yarışı AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk önde götürüyor.

AA'nın verilerine göre AK Parti'nin Adayı Mehmet Öntürk, oyların yüzde 44.45'ini, CHP'nin adayı Lütfü Savaş ise oyların yüzde 43.96'sını aldı.

SANDIKLARA İTİRAZ EDİLİYOR

Araçlarla gelen ve içinde herhangi bir güvenlik güçlerinin olmadığı oylar şaibe yarattığı için Lütfü Savaş YSK'ya gelerek itiraz etti.

ÖZGÜR ÖZEL: MİLLİ İRADE GASPI SÖZ KONUSUDUR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız."

LÜTFÜ SAVAŞ: ÖNDEYİZ, KAZANIYORUZ

Sosyal medya hesabından paylaştığı video ile halka seslendi. Lütfü Savaş, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli hemşehrilerimiz, rakibimiz kazandığını iddia ediyor ama biz sandıkta aldığımız bu seçimi algılara heba edemeyiz. Öndeyiz ve seçimi kazanıyoruz. Hiç kimse bu konuda bir şüpheye düşmesin."

Hatay Büyükşehir Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinden önce uzun süre Türkiye’nin gündeminde kaldı. CHP’den belediye başkan adayı olan Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı, çeşitli protestolar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN