Nisan ayının ilk tatil tarihi açıklandı! 3 tatil birleşti: İşte MEB tatil takvimi

Nisan ayının ilk tatil tarihi açıklandı! 3 tatil birleşti: İşte MEB tatil takvimi

Nisan ayına girilmesiyle birlikte gözler ara tatile çevrilmiş durumda. Milyonlarca öğrenci ara tatilin ne zaman ve kaç gün olacağını araştırırken beklenen haber geldi. Nisan ayının ilk tatil tarihi açıklandı. Bu habere hem çocuklar hem de veliler üzülecek. Ramazan Bayramı ile birleştirildi. Peki Ara tatil ne zaman? Ara tatil Ramazan Bayramı tatili ve 23 Nisan Çocuk Bayramı tatili ile birleştirilecek mi? İşte 2023 MEB tatil takvimi...

Şubat ve Mart aylarında kar yağışları nedeniyle okullara sık sık ara verildi. Nisan ayına girilmesiyle birlikte gözler ara tatile çevrildi. Öğrenciler 'Ara tatil ne zaman, kaç gün?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Nisan ayının ilk tatil tarihi açıklandı. Bu habere hem öğrenciler hem de veliler üzülecek! Ramazan Bayramı tatili ile birleştiriliyor. Peki Ara tatil ne zaman? Ara tatil Ramazan Bayramı tatili ile birleştiriliyor mu? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tatil günleri ve süreleri...

BU HABERE HEM ÖĞRENCİLER HEM DE VELİLER ÜZÜLECEK!

Ramazan ayının heyecanı geçtiğimiz hafta başladı. Ramazan'dan sonra üç günlük bayram tatili olacağı kesinleşti. Bu bayram tatili ile üniversiteler, okullar ve kamu kurumları tatil olacak. Gözler ise ara tatil ile bayram tatillerinin denk gelip gelmediğine çevrildi. Beklenen açıklama geldi. Nisan ayının ilk tatil tarihi belli oldu. Bu habere hem çocuklar hem de veliler üzülecek.

ghhghh.jpg

3 TATİL BİRLEŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası ara tatil takviminde değişikliğe gitmedi. Dönem başında açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi uygulanacak.

Takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ara tatil 17-20 Nisan tarihlerinde yapılacak. Diyanet takvimine göre ise Ramazan ayı 20 Nisan cuma günü sona erecek. Hemen ardından ise 21 Nisan’da üç günlük bayram tatili başlayacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili de Ramazan Bayramı'nın 3. gününe denk gelecek.

hghghg-67.jpg

Ara tatil sebebiyle okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 14 Nisan cuma günü sona erecek. MEB takvimine göre ara tatil 17 Nisan’da sona erecek. Ancak Ramazan Bayramı tatili sebebiyle okullar 24 Nisan Pazartesi günü açılacak.

ARA TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Okullarda ikinci ara tatil tarihleri, MEB tarafından yapılan açıklamalar sonrasında belli oldu.

Buna göre; 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleşecek. Böylelikle nisan ara tatili toplamda 1 hafta sürecek.

MEB 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

12 Eylül 2023 Okullarda birinci dönem başladı.

14-18 Kasım birinci ara tatil uygulandı.

23 Ocak-20 Şubat yarıyıl tatili yapıldı. (Deprem sonrası güncellendi)

17-20 Nisan Okullarda ikinci ara tatil yapılacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN