Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini kamu yönetimi ve siyaset bilimi üzerine alan Nureddin Nebati, tekstil, otel, akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. 2011-2018 yılları arasında AK Parti'den milletvekilliği yaptı, 1 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. İşte, Nureddin Nebati'nin hayatı...

Nureddin Nebati, bir dönem üniversitelerde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder gibi çeşitli derneklerde aktif rol almasının yanı sıra Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan'ın 1 Aralık 2021 tarihinde istifa etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati getirildi. Deneyimli isim, 2018 yılından beri Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

nureddinnebati-241087125-130659952628500-8972306822656897438-n.jpg

NUREDDİN NEBATİ'NİN HAYAT HİKAYESİ

1 Ocak 1964 tarihinde Şanlıurfa'nun Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi. 10 çocuklu ailenin 9. çocuğudur. Türkiye'nin en büyük Arap aşiretlerinden Naimi Ailesi'ne mensuptur. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Emine'dir.

İlk, orta ve lise öğrenimimi Viranşehir'de okudu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler bölümünde, doktorasını Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yaptı.

Nureddin Nebati, çeşitli üniversitelerde siyaset bilimi, Türk siyasal hayatı, devlet ve siyaset sosyolojisi dersleri verdi.

Erkek kardeşlerinden 3'üyle çocuk giyimi üzerine tekstil firması kurdu. Önceleri tekstil işiyle uğraşan, otel ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği yapan Nureddin Nebati, 6 yıl MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyeliği görevini sürdürüyor.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV derneklerine üyeliği devam ederken; Ümmetin Temsilcileri Vakfı (ÜTEV) başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyesi, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürüyor.

nureddinnebati-178748651-126771392777084-7398266742743644889-n.jpg

NUREDDİN NEBATİ'NİN KARİYERİ

2012 yılında AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2011-2018 yılları arasında AK Parti'den İstanbul ve Şanlıurfa milletvekilliği yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde 2018 yılında Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Kasım 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Lütfi Elvan'ın yanında görevine devam etti.

Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın 2 Aralık 2021 tarihinde görevinden istifa etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bakanlık görevine atandı.

ÖZEL YAŞAMI

1964 doğumlu olan Nureddin Nebati, 2023 yılı itibarıyla 59 yaşındadır.

1994 yılında Özlem Nebati ile evlendi. Çiftin 4 çocuğu vardır. Çocuklarının isimleri; en büyük oğlu Muhammed Süleyman, bir küçüğü Emine Serra, onun bir küçüğü Ayşe Erva, en küçüğü Eslem'dir.

İyi seviyede İngilizce, az seviyede Arapça konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @nureddinnebati, Twitter'da @nureddinnebati, Facebook'ta @urfanureddinnebati kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN