O bölgelere metrelerce kar yağacak! Meteorologlar uyardı: Kar bereketi afete dönmesin

O bölgelere metrelerce kar yağacak! Meteorologlar uyardı: Kar bereketi afete dönmesin

Son dakika haberi... Yeni yılın ilk karı şiddetli şekilde geliyor. Ocak ayının başından bu yana tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası etkisini giderek arttırdı. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'un bazı bölgelerinde yer yer kar yağışları görülmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Pazar günü 22 ilde pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının görüleceğini söylemişti. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, o 2 ili işaret ederek uyardı. Şiddetli kar yağışı geliyor!

Ocak ayı soğuk hava dalgası ile geldi. Son 2 haftadır tüm yurtta soğuk hava dalgası etkisini şiddetli şekilde arttırdı ancak beklenen kar yağışı bir türlü gelmemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü 22 ilde pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının yaşanmasının beklendiğini ifade etmişti. Yapılan uyarı sonrası İstanbul'da kar yağışı önlemleri alınırken Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, o ildeki yaşayanları uyardı. O bölgelerde metrelerce kar yağacak. O günlerde sakın dışarı çıkmayın.

O BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! LAPA LAPA KAR GELİYOR

Aralık ayı ile birlikte Sibirya soğukları Trakya üzerinden ülkemize giriş yaptı. İlk kar Pazartesi günü Silivriye düşerken İstanbul'un bazı yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmüştü. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten o bölgelerde yaşayan vatandaşları uyardı. Çok şiddetli olacak, hazırlıklı olun.

dfbdfbdf-6.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Yeni yıla sayılı günler kala tüm İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahminin paylaştı. Açıklanan rapora göre, ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor. Ancak yağışların Pazar günü 22 ilde, Pazartesi günü ise 28 ilde kendini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar ve pazartesi günü yaşanması beklenen kar yağışı konusunda vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL KARA HAZIR

Havaların soğumasıyla birlikte ülke genelinde kar önlemleri alındı. Kentte birçok yol kenarında tuz kutuları konuldu ve araçlar bekletilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

fgnfgnf-1.jpg

"KAR BEREKETİ AFETE DÖNÜŞMESİN!"

Beklenen karın şiddetli bir şekilde geldiğini belirten Kerem Ökten, Burdur ve Isparta'da yaşayan vatandaşları uyararak, "Davraz'da kar şiddetini artıracak. Isparta ve Burdur yüksekleri tedbirli olmalı. Kar bereketi afete dönüşmesin..." dedi.

b45666.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

11 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

b1.png

12 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

b2.png

13 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

b3.png

14 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b4.png

15 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

b5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN