O bölgeye diz boyu kar yağacak! Balkanlar üzerinden geliyor tüm Türkiye'yi vuracak... O gün için plan yapanlar dikkat

O bölgeye diz boyu kar yağacak! Balkanlar üzerinden geliyor tüm Türkiye'yi vuracak... O gün için plan yapanlar dikkat

Son dakika hava durumu haberi... Yeni yılın ilk karı sonunda geliyor. Son birkaç haftadır tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası etkisini iyice arttırdı. Bu akşam İstanbul'da karlı karışık yağmur yağarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Şiddetli yağışlar yurda sonunda geliyor. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Balkandan geliyor diyerek uyardı. O gün sakın dışarı çıkmayın, kar fırtınası geliyor.

Son dakika haberi... Ocak ayından beri etkisini gösteren soğuk hava dalgası bir türlü yağışa dönüşmemişti. Geçen yıla göre sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken uzmanlardan peş peşe kuraklık uyarısı gelmeye başladı. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar yağışı ne zaman gelecek?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen tarihi açıkladı. Balkanlar üzerinden geliyor aman dikkat. Tüm Türkiye'yi vuracak. Kerem Ökten tarihi verdi sakın o gün dışarı çıkmayın.

ÜNLÜ UZMAN UYARDI! O BÖLGEYE LAPA LAPA YAĞACAK

Aralık ayının son haftasında etkisini gösteren soğuk hava dalgası Trakya üzerinden giriş yapmıştı. Ancak bir türlü beklenen yağışlar etkisini gösterememişti. Akşam saatlerinde İstanbul'da karla karışık yağmur görülürken ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarih vererek kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

hnhn-3.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Akşam saatlerinde etkisini gösteren karla karışık yağmur İstanbulluları heyecana boğdu. Bir güzel haberde ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den geldi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA DUYURUSU

Yağışlar tüm İstanbul'da etkisini göstermeye başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük haritalı hava durumunu paylaştı. Yapılan duyuruya göre, yurdun genelinde bir süredir mevcut olan açık hava, hafta sonu ise yerini yedi bölgede yağışa bırakacak. Yurdun genelinde sağanak yağış hakim olurken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı hakim olacak. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL KARA HAZIR

Havaların soğumasıyla birlikte ülke genelinde kar önlemleri alındı. Kentte birçok yol kenarında tuz kutuları konuldu ve araçlar bekletilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

fggf-2-001.jpg

"BALKANLAR ÜZERİNDEN GELİYOR AMAN DİKKAT"

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Balkanlar üzerinden geliyor diyerek tarih verdi. Kerem Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Perşembe gecesi Balkanlara kar, Kıyı Ege ve Cuma günü İstanbul dahil Marmara bölgesine sağanak yağmur gelecek. Daha sonra İç Ege, Göller yöresi ve İç Anadolu'ya kar getirecek. Doğu'da yoğun kar yağışları bekleniyor."

h1-001.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

b1-002.jpg

25 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

b2-001.jpg

26 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

b3-001.jpg

27 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

b4-001.jpg

28 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b5-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN