O fay da kırıldı! Naci Görür'den 5 ili alarma geçiren uyarı: 7.5'luk deprem kapıda

O fay da kırıldı! Naci Görür'den 5 ili alarma geçiren uyarı: 7.5'luk deprem kapıda

Kahramanmaraş'ta meydana gelen korkunç depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken gözler büyük İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Elbistan ve Pazarcık'ta meydana gelen depremleri daha öncesinden tahmin eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri ve Sivas'ta meydana gelen depremler sonrası önemli uyarılarda bulundu. O fay hattı da kırıldı! Naci Görür 5 il için kırmızı alarm verdi. 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelir. Hazırlıklı olun!

Depreme yönelik yaptığı uyarılarla dikkatleri üzerine çeken ve Kahramanmaraş depremlerini 3 ay öncesinden tahmin eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 5 il için kritik uyarılarda bulundu. Depremlerle üst üste sarsılan Türkiye resmen ayağa kalkmış durumda. Peş peşe meydana gelen depremler vatandaşları korkuturken gözler büyük İstanbul depremine çevrilmiş durumda. 2 gün önce meydana gelen Kayseri ve Sivas depremleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Naci Görür, '7,5 büyüklüğünde deprem kapıda' diyerek o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Korkunç felaket geliyor! Hazırlıklı olun. İşte Naci Görür'ün deprem uyarısında bulunduğu o 5 ilimiz...

NACİ GÖRÜR'DEN KORKUTAN DEPREM UYARISI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında peş peşe artıcı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. En son olarak Kayseri ve Sivas'ta yaşanan depremler yürekleri ağızlara getirirken Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geldi. O fay hattının da kırıldığını belirten Görür, 5 il için deprem uyarısında bulundu.

jhjhhj-3.jpg

BU 5 İLDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR DİKKAT!

Kayseri ve Sivas'ta meydana gelen depremler sonrası önemli değerlendirmelerde bulunan Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

"Saraycık-İncesu/Kayseri’de 4.9 ve 4.2 artçı deprem oldu. Bu deprem düşük aktiviteli Ecemiş Fay zonu içerisinde. Bu zon KAF’dan ayrılıp Mersin’e kadar uzanır 730 km uzunluktadır. Geçmişte büyük depremler üretmiştir. 1414, 1717 ve 1835’de depremlerin şiddeti yer yer VIII olmuştur. 1717 depreminde 8 binden fazla insan ölmüştür. 1835’de 1000’den fazla insanın öldüğü söylenir (Anadolu Gaz.). Aletsel dönemde 1940, 1960, 2021 yıllarında genellikle 4-5 mertebelerinde depremler olmuştur"

b2.jpg

7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Fay hatlarındaki kırılma ile birlikte yeni depremlerin meydana gelebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasının devamında bu 5 ilde yaşayan vatandaşları uyardı. 7,5 büyüklüğünde deprem beklediğini söyleyen Görür, "Son Maraş ve Gaziantep depremleri Anadolu Levhasının bölgeye yakın aktif fay sistemlerinde stres alanı değişimlerine neden oldu ve muhtemelen kimi fay parçalarının kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler beklenebilir. Sevgiyle.

Not: Sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. Yoksa ‘büyük deprem olacak, şu zamanda olacak’ vb şeyler söylemiyorum. Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır. Saygıyla" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN