O ilde kuraklık baş gösterdi! Sadece 80 günlük su kaldı: Vatandaşlara kötü haber!

O ilde kuraklık baş gösterdi! Sadece 80 günlük su kaldı: Vatandaşlara kötü haber!

Normal seyrin üstünde seyreden hava sıcaklıkları ve küresel ısınma ile birlikte dünyada iklim krizi etkisini iyice arttırmış durumda. Bu krizden en çok etkilenen ülkeler arasında olan Türkiye'den kötü haberler gelmeye devam ediyor. O ilde kuraklık alarmı verildi. Tam 80 günlük su kaldı! Kırmızı alarm verildi, vatandaşlar uyarıldı. Tüm barajlar kurudu. İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de bir türlü etkili olmayan yağışlar sonrası kötü haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. İstanbul'dan sonra o ilde de kuraklık alarmı verildi. Bölge valisinden son dakika uyarısı yapıldı. Sadece 80 günlük su kaldı! Vatandaşlar uyarıldı. Yakında sular kesilecek.

Dünyada etkili olan iklim krizi Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Bursa Teknik Üniversitesince (BTÜ) "22 Mart Dünya Su Günü" etkinlikleri kapsamında yeni bir etkinlik düzenledi. "İklim Değişikliği ve Doğal Afetler" başlıklı konferansta önemli bilgiler paylaşıldı. Konferansta önemli bilgiler aktarana Bursa Valisi Canbolat, sel, fırtına, hortum, deprem, heyelan, orman yangını, kuraklık gibi doğal afetlere dikkat çekti.

O İLDE KURAKLIK ALARMI VERİLDİ

Türkiye'de etkili olan deprem ve sel felaketlerine dikkat çeken Canbolat, bunların en büyük nedeninin iklim değişikliğinden kaynaklandığını belirtti. Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya kaldıklarını belirten Canpolat, şu ifadeleri kullandı:

"Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 85'i Nilüfer ve Doğancı barajlarından, yüzde 15'i de durağan kaynaklardan sağlanmaktadır. Barajların yıllık su kapasitesine baktığımızda Nilüfer Barajı'nın 60 milyon, Doğancı Barajı'nın da 125 milyon metreküp olduğunu biliyoruz.

gfgfgfgf-92.jpg

Bursa'da günlük 425 bin metreküp su tüketilmektedir. İçme suyu barajlarımızdaki doluluk oranı dikkate alındığında ve barajlara herhangi bir su girişi olmaması durumunda Bursa'nın bugün itibarıyla 80 günlük ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunmaktadır."

SADECE 80 GÜNLÜK SU KALDI!

Kuraklıkla ilgili önlemlerin alınmaya başladığını ifade eden ve Büyükşehir Belediyesince Çınarcık Barajı'nın da devreye alınmasıyla Bursa'nın içme suyu ihtiyacının kesintisiz olarak 2050'ye kadar karşılanacağını belirten Canbolat, su konusunda vatandaşları uyardı.

fgfgfg-1.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bursa'ya bu sene düşen yağış miktarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 azalmanın söz konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN