O ildekilerin dikkatine... Denize girmek bugünden itibaren girmek yasaklandı!

O ildekilerin dikkatine... Denize girmek bugünden itibaren girmek yasaklandı!

Küresel iklim değişikliği nedeniyle, son dönemlerde mevsimlerin normallerin dışında seyrettiği ve beklenmedik hava olaylarının yaşandığı gözlemlenmektedir. El Nino uyarılarına bağlı olarak, meteorolojik olaylar artış göstermekte ve etkileri hissedilmektedir. Bu durum sonucunda o ilde, valilik kararıyla denize girmek yasaklandı. İşte ayrıntılar...

Son dakika haberine göre, Bartın Valiliği önemli bir yasak kararı aldı. İlin sağanak yağışlar ve sel felaketiyle mücadele ettiği zorlu süreçte, Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre 3 günlük bir süre boyunca denize girmek yasaklandı.

3 GÜN DENİZE GİRMEK YASAK!

gfdgfd.jpg

Bartın Valiliği, bugün olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararını duyurdu. Sel felaketinin deniz suyu kalitesini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilerek, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların ve salgınların önüne geçmek amacıyla 10-11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde denize girmenin yasaklandığı ifade edildi.

EL NİNO NEDİR?

El Nino, Büyük Okyanus'ta ortaya çıkan ve küresel iklimi etkileyen bir doğal olaydır. Bu olay, normalde soğuk su akıntılarının Peru açıklarında sıcak su akıntılarıyla yer değiştirmesiyle karakterizedir. El Nino'nun resmi adı, İspanyolca'da "Çocuk İsa" anlamına gelir ve bu isim, bu olayın genellikle Noel zamanında görülmesinden kaynaklanır.

Normal şartlarda, Büyük Okyanus'un batı kıyılarında soğuk Humboldt Akıntısı, Peru açıklarında yüzeye çıkan besin açısından zengin suları getirir. Ancak El Nino döneminde, normal akıntı sistemi bozulur ve sıcak su, Peru açıklarına doğru ilerler. Bu durum, deniz suyu sıcaklığında artışa ve normalde kurak olan bölgelerde yoğun yağışlara neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN