O tarihlerde bir anda bastıracak! Meteoroloji uzmanından müjde geldi: Kasım ayında tüm ülke yağışlara doyacak

O tarihlerde bir anda bastıracak! Meteoroloji uzmanından müjde geldi: Kasım ayında tüm ülke yağışlara doyacak

Kuraklık ile başı belada olan Türkiye için meteoroloji uzmanından müjdeli haber geldi. Sonbahar mevsiminde olmamıza rağmen gelmeyen yağışar, yaz sıcaklıklarının etkisinden kaynaklanıyor. Tarih vererek uzun zamandır beklenen yağış için müjdeyi takipçileriyle paylaştı. İşte tüm detaylar...

Sonbahar mevsiminde yağış almayan ülkemiz için durum giderek kötüleşiyor. Kuraklık sorunu her geçen gün artmasıyla, milyonlarca kişi tarafından yağış müjdesi bekleniyordu. Meteoroloji uzmanı tarafından yapılan son paylaşım ile müjdeli haber geldi.

KURAKLIK SON BULACAK

Yaz mevsimi boyunca etkili olan aşırı sıcaklıklar nedeniyle, ülkemizde kuraklık sorunu gündemde yer alıyor. Barajlardaki doluluk oranları yüzde 4'ün altına doğru ilerledi. Kuraklık sebebiyle birçok baraj kapatılırken, halk tarafından yağışlı günler bekleniyor. El Nino ve Afrika sıcaklıkları gökyüzünde toplanan yağmur bulutlarını dağıtmaya devam ediyor.

Sonbahar mevsiminin son ayına sayılı günler kala yağış için beklentiler sürüyor. Yaz mevsiminde neredeyse hiç yağış almayan ülkemiz için müjdeli haber geldi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan meteoroloji uzmanı, yağışlar için tarih verdi.

drought-3.jpg

O TARİHLERDE YAĞIŞ GELİYOR

Kuraklık sorunu vatandaşları korkutmaya başladı. Yetkililer tarafından bazı bölgelerde su depoları dağıtıldığı dikkat çekti. Susuzluk sorunu ile karşı karşıya kalan vatandaşı, yetkililer ve uzmanlar tasarruflu olmaya davet ediyor. Özellikle İstanbul ili için günlük su tüketimi oldukça büyük.

Yüksek nüfus ve sıcaklık etkisiyle barajlardan her geçen gün yüklü miktarda su eksiliyor. Yağış müjdesi veren Kerem Ökten, 2- 4 Kasım tarihlerini işaret ederek, "Kasım ayı yağışlarla geliyor. 2 - 4 Kasım arası bir çok yerde yağış bekleniyor. Ardından tekrar bir yağış atağı var. Detaylar yakında..." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN