O tarihte hazır olun! Baş ekonomist akaryakıtta felakete karşı önceden uyardı

O tarihte hazır olun! Baş ekonomist akaryakıtta felakete karşı önceden uyardı

Sık sık zamlanan akaryakıt fiyatlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Akaryakıt fiyatları 60 TL’nin üzerini görecek! O tarihte yeni fiyatlara hazır olun… Baş ekonomist felakete karşı önceden uyarılarını yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

İsrail-Hamas çatışmasının bölgesel bir savaşa dönmesinin ve petrol fiyatlarının bu durumdan etkileneceğini açıklayan Fransa merkezli Allianz Trade’in Başekonomisti Ana Boata, şuan ki petrol fiyatlarının önümüzdeki günlerde tavan yapacağını söyledi. Boata, o tarihi işaret ederek felakete karşı önceden uyardı.

AKARYAKIT AÇIKLAMASI DUYANLARI ŞOK ETTİ

Bir düşen bir çıkan ama genel olarak zamlanarak giden akaryakıt fiyatlarına ilişkin yapılan son açıklamalar duyanları şaşkına çevirdi. Fransa merkezli Allianz Trade’in Başekonomisti Ana Boata, Ortadoğu’daki gerilimin petrol fiyatlarına yansımasını değerlendirdi.

yeni-proje-1-005.jpg

Boata, Bloombeerg’e yaptığı konuşmada, “Ham petrol fiyatları varil başına 140 dolara kadar çıkabilir ve dünyayı resesyona sürükleyebilir” dedi.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmanın petrol fiyatlarına etki edeceğini ifade eden Boata, şuan için 90 dolar civarındaki fiyatların 140 dolara ulaşacağını açıkladı. Öte yandan 2024 yılında petrol fiyatlarının 120 dolar ortalamayı göreceğini öne sürdü.

yeni-proje-003.jpg

TÜRKİYE’DEKİ AKARYAKIT FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Boata’nın bu açıklamaları kapsamında ülkemizde de akaryakıt fiyatlarında yükseliş bekleniyor. Varsayımlar doğrultusunda brent petrol 140 doları görürse akaryakıt fiyatlarının 60 lirayı geçmesi çok muhtemel.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN