Olacağı buydu

Olacağı buydu

Doktor Karakaya’nın katledilmesinin ardından caydırıcı önlemler yerine hekimler, meslek örgütleri hedef gösterildi. İki gün önlük çıkaran sağlıkçılar için “Ameliyata girmiyorlar, acil hastaya bile bakmıyorlar” dezenformasyonu yapıldı. Kışkırtıcı dil, şiddet dalgasını körükledi: 1- Adana’da hastane basıldı. 2- Sakarya’da hemşire darp edildi. 3- 184’e doktora ölüm tehdidi telefonu açıldı.

50 KİŞİ ACİLDE TERÖR ESTİRDİ: O DOKTORU ÖLDÜRMEZSEM ADAM DEĞİLİM

Hekimler göçünü tırmandıran şiddetin önü alınamıyor... Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından iki günlük greve giden doktorlar hedef haline getirildi. Acil durumdaki hastaları bakılmadığı, ameliyatların ertelendiği dezenformasyonu gerçekleştirildi. Bu söylemler, yeni şiddet olaylarına kapı araladı. Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi 50 kişilik grup tarafından basıldı. Hasta yakınlarından birinin “O doktoru öldürmezsem adam değilim” ve “Döneceğiz, hepinizi öldüreceğiz” şeklinde tehditler savurduğu belirtildi.

GÖZALTI YAPILMADI, SAĞLIKÇILAR SABAHA DEK POLİS EŞLİĞİNDE ÇALIŞTI

Doktorların hizmetten çekildiği bildirildi. Başhekimlik olayı yalanlasa da Hekim Birliği Çukurova Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Işıl Bilal “Polis eşliğinde hasta bakılıyor” dedi. Sendikalar “Saldırganlar ve tehditler varken bir gözaltı bile yok. Emniyet desteği ile çalışmak zorunda kalmayacağız” açıklaması yaptı. Sakarya’da da doktorla tartışan hasta yakını, ebe ve hemşireyi darp etti. Bir doktor eşinin de “Eşimin hastası 184’ü arayıp ‘O doktoru Konya’daki doktor gibi öldüreceğim’ diye tehdit etti” paylaşımı sonrası şüphelinin ifadesi alındı.

1207krt01a-tum.jpg

SAĞLIKÇILARA YÖNELİK ŞİDDET DURMAK BİLMİYOR

Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesinden sonra caydırıcı önlemler almak yerine hekimler, meslek örgütleri hedef gösterildi. Yine sağlıkçılara yönelik şiddet olayları yaşandı. Adana’da acil servis 50 kişilik grup tarafından basıldı, Sakarya’da ebe ve hemşireler hasta yakınları tarafından darp edildi. Yine Sakarya’da 184’ü arayıp ‘O doktoru Konya’daki doktor gibi öldüreceğim’ diye tehdit eden kişi hakkında işlem başlatıldı.

Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından basıldı. Hekim Birliği Sendikası’ndan yapılan açıklamada can güvenliği olmayan doktorların hizmetten çekildiği belirtildi. Adana Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimliğince, hasta yakınları tarafından “acil servisin basıldığı ve hizmet vermediği” iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Hekim Birliği Çukurova Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Işıl Bilal ise olayı şöyle anlattı: “Yaklaşık 50 kişi hastaneyi basıp doktorları ‘Bizim hastamız ölüyor hastamızla ilgilenmiyorsunuz’ diyerek tehdit ediyor. Hekimler hastayla zaten ilgilenmiş tomografisi çekilmiş sadece evrak işlerini yapın diye söylenmiş. Hasta yakınları kızıp sağa sola saldırınca polis geliyor. Hasta yakını başka bir hastaneye sevk ediliyor ve hasta yakınları da sonradan dağıldı. Şu an polis eşliğinde hasta bakılıyor”

Adana Tabip Odası da “Çukurova Devlet Hastanesindeki sağlıkta şiddet olayının takipçisiyiz. Adana Tabip Odası Başkanı olay yerindedir. Güvenlikli ortamlarda çalışmamız sağlanmalıdır” açıklamasını yaptı.

krs7-mans.jpg

‘ŞİDDETİN OLDUĞU YERDE ÇALIŞMAYACAĞIZ’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi de sosyal medyadan şu bilgilendirmeyi yaptı: “Çukurova Devlet Hastanesinde hasta yakınları camı çerçeveyi indiriyor, ‘o doktoru öldürmezsem adam değilim’ dediği herkes tarafından duyulan bir hasta yakını da var ve bir tane bile gözaltı yok. Arkadaşlarımız hizmetten çekilme hakkını kullandı. Bir arkadaşımızın daha şiddete uğramasına tahammülümüz yok. Şiddetin olduğu yerde biz çalışmayacağız. Şiddete bulaşan herkesin tutuklanmasını talep ediyoruz.” Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş ise “Giderken dahi döneceğiz ve hepinizi öldüreceğiz gibi tehditlerde bulundular” dedi.

Bir şiddet olayı da Sakarya’da gerçekleşti. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde tedavi gören bir hastanın yakını doktorla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine araya giren ebe ve hemşire, hasta yakını tarafından darbedildi. Güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Sağlık çalışanları hasta yakınından şikayetçi oldu. İl Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak sağlık çalışanlarının darbedilmesini kınadı.

DOKTORU ÖLÜMLE TEHDİT EDEN YAKALANDI

İddiaya göre, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kırık kolundan ameliyat olan ve kolu alçıya alınan bir kişi, kolundaki şişlik ile morluklar nedeniyle ameliyatı yapan doktoru tehdit etti. Tehdit üzerine doktorun eşi sosyal medya hesabı üzerinden, “Ortopedi uzmanı eşim hastası tarafından ölümle tehdit ediliyor. Lütfen destek olur musunuz, daha çok kişiye ulaşmamız lazım. Eşimin (meslektaşım) bir hastası 184’ü arayıp ‘O doktoru Konya’daki doktor gibi’ öldüreceğim’ diyerek tehdit edildi” ifadelerine yer vererek yardım istedi. Doktorun aldığı iddia edilen tehdit paylaşımı binlerce kişi tarafından yayıldı. Harekete geçen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan kişi hakkında adli işlem gerçekleştirildi.

‘O İMAM AÇIĞA ALINMASI GEREKİR’

Diğer taraftan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’da doktorları hedef gösteren imama ilişkin yaptığı açıklamada “Olayı duyar duymaz hemen Diyanet İşleri Başkanı’nı aradım. Hac’da, Arafat’da idi. Buna rağmen aradım. Gün içinde iki kez aradım üstelik. Hemen bir müfettiş görevlendireceğini ve Konya’ya yollayacağını söyledi. Ardından Konya Valisi’ni aradım. O da içeriden bir soruşturma açtırdığını söyledi. Bence soruşturma yürürken hemen açığa alınması gerekir. Yani gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz” dedi.

Hastane girişlerine kurulması gereken X-ray cihazları ile ilgili de konuşan Koca, “X-ray cihazları ile ilgili 4 ay önce talimat verdim. Tüm hastanelerde mutlaka tüm girişlere koyulması için. Ancak devlette süreçler var. İhaleye çıkılacak. Sayı çok olduğu için bir anda bulunması, alınması mümkün değil. En kısa zamanda koyulacak ama bugün söyleyelim, yarın tamamlansın olamıyor ne yazık ki” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN