Hekim göçü sürerken doktorlar yabancı basına konuştu

Hekim göçü sürerken doktorlar yabancı basına konuştu

Hekim göçü artarak devam ederken doktorlar, AFP'ye konuştu. "Enflasyon ve suistimal, doktorları Türkiye'yi terk etmeye zorladı" başlığıyla yayınlanan haberde "Türk doktorlar, çalışma saatlerinin uzun olması, fiziksel ve sözlü tacizlerin artması ve işverenlerin zorbalığı nedeniyle çalışma koşullarının kötüleştiğini söylüyor" dedi. İstanbul’da özel bir hastanede çalışan Mesut, Almanya'ya gideceğini söyledi. 38 yaşındaki anestezi uzmanı, "Geleceği dair tüm umudumuzu kaybettik” ifadesini kullandı.

Sağlık sistemine artık bir sorun olmaya başlayan hekim göçü sürerken Türkiye'deki doktorlar, Fransız haber ajansı AFP'ye konuştu. "Enflasyon ve suistimal, doktorları Türkiye'yi terk etmeye zorladı" başlığıyla yayınlanan haberde, "Türk doktorlar, çalışma saatlerinin uzun olması, hasta veya yakınlarından gelen fiziksel ve sözlü tacizlerin artması ve işverenlerin zorbalığı nedeniyle çalışma koşullarının kötüleştiğini söylüyor" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul’da özel bir hastanede çalışan Mesut, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve yüksek enflasyon nedeniyle ailesiyle birlikte Almanya'ya gideceğini söyledi. 38 yaşındaki anestezi uzmanı, şöyle konuştu:

"Geleceği dair tüm umudumuzu kaybettik. Meslektaşlarım ve yakın arkadaşlarımla konuştuğumda, çaresiz olduklarını görüyorum. Herkes alternatif seçenekleri düşünüyor."

"Çok çalışıyoruz ama aldığımız paranın hiçbir değeri yok" diyen Mesut, "Hastalardan şiddet, dayak ve saldırılara maruz kalıyoruz ve tüm motivasyonumuzu kaybettik” sözleriyle devam etti.

'GİDERLERLE GİTSİNLER' SÖZÜ BARDAĞI TAŞIDI'

Türkiye'ye kıyasla, Avrupa’da çalışan doktorların daha fazla kazandığı belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de bir devlet hastanesinde uzman bir doktor bin dolardan fazla kazanıyor. Bu para, yaklaşık 300 dolar olan asgari ücretin üç katından fazla ancak yine de Avrupa'da çalışan bir doktorun kazandığından çok daha az."

Hükümetin 'doktorları şeytanlaştırmasının bardağı taşıran son damla olduğunu' söyleyen Mesut, "Bu meslekte zaten çok fedakarlık yapıyoruz" dedi. Bir süredir yurt dışına gitmeyi düşündüğünü dile getiren anestezi uzmanı, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımızın 'giderlerse gitsinler' sözleri yurtdışına gitme kararımda büyük rol oynadı."

9 AYDA bin 938 DOKTOR GİTMEK İÇİN BELGE İSTEDİ

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan ise, 2012 yılında yalnızca 59 doktorun yurtdışında çalışma belgesi için başvuruda bulunduğunu, bu yılın sadece ilk dokuz ayında bin 938 başvuru aldıklarını dile getirdi. Erdoğan, "Birinci sınıf öğrencilerine planlarını soruyoruz. Önemli bir kısmı söze, 'Almanca dersi alacağım' diyerek başlıyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN