Ölümcül hastalık tekrar hortladı! Yine Çin’den yayılıyor

Ölümcül hastalık tekrar hortladı! Yine Çin’den yayılıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemesi yavaş yavaş etkisini bitiriyor. Çin'de başlayan bu korkunç hastalık herkesin korkulu rüyası olurken gelen son dakika uyarısı herkesi şoke etti. Ölümcül hastalık tekrardan hortladı! Uzmanlar acil durum uyarısın bulundu. Çin'de yeni hastalık yayılmaya başlandı. İki vaka görüldü bile... Bu sefer yakalananlar anında ölüyor!

Çin'de başlayan Covid-19 tüm dünyayı etkisi altına almış ve pandemiye neden olmuştu. Bulunan aşılar sonrası etkisini kaybeden koronavirüs tekrardan hortladı. Yine Çin'den yayılmaya başladı. Bu sefer yakalananlar sağ çıkamıyor. Ölümcül hastalık tekrar hortladı! Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. Sakın yakalanmayın....

UZMANLAR UYARDI: ÖLÜMCÜL HASTALIK TEKRAR HORTLADI!

Çin'in kuzey bölgesi İç Moğolistan'da 6 Temmuz'da tespit edilen bir önceki enfeksiyonun ardından iki yeni hıyarcıklı veba vakası görüldüğü tespit edildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, enfekte olan iki kişinin bir önceki vakanın kocası ve kızı olduğu belirtildi. Açıklamaya göre tüm yakın temaslılar karantinaya alındı ve hiçbir anormal belirti göstermedi. Çoğunlukla kemirgenler tarafından yayılan ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan hıyarcıklı veba enfeksiyonu vakalarına Çin'de az rastlanıyor. Son yıllarda en çok İç Moğolistan ve kuzeybatı Ningxia bölgesinde görüldü.

hgghgh-2023-08-15t092348-239.jpg

ÇİN'DEN TÜM DÜNYAYA HIZLA YAYILIYOR...

Daha önceki vaka Temmuz ayında bir çobanda görülmüştü. Vebanın görüldüğü çobanın karantinaya alındı ve durumunun stabil olduğu açıklandı. Vaka çobanın Bayannur kentinde hastaneye gitmesiyle tespit edildi. Hastanın bakteriyi nereden kapmış olabileceği açıklanmadı. Bakterilerle yayılan hastalık ölümcül olsa da basit antibiyotiklerle tedavi edilebiliyor.

ghghgh-2023-08-15t092432-713.jpg

HIYARCIKLI VEBA NEDİR?

Tedavi edilmezse ölümcül olan vebaya, çoğunlukla kemirgenlerde yaşayan Yersinia pestis isimli hayvansal bir bakteri neden oluyor. Hıyarcıklı veba, hastalığın en insanlara bulaşabilen en yaygın türü. Bu adı, bulaştığı insanın lenflerinde, kasıklarında ve koltuk altlarında oluşan hıyarcık şeklindeki acılı şişliklerden alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN