Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun "asker haddini bilecek" açıklamasına tepki: Hakaret sınırını aştı

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun "asker haddini bilecek" açıklamasına tepki: Hakaret sınırını aştı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TSK komuta kademesine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek "Kılıçdaroğlu'nun nefret siyaseti TSK'nın komuta kademesine hakaret edecek şekle ulaştı. Hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin bulunduğu değerlendirmelerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun komuta kademesine yönelik gösterdiği tepkiye ilişkin konuştu.

"Demokrasilerde bütün kurumlar eleştirilebilir. Bütün siyasiler ve kurumlar eleştiriye açıktır" diyen Çelik, "Eleştiri ile hakaret arasında çizgi vardır. Sayın Kılıçdaroğlu defalarca yaptığı gibi dün de vahim sözlerle TSK'ya saldırarak, komuta kademesine hakaret ederek bu sınırı geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Çelik, ifadelerine şu şekilde devam etti: "Bu sözlerin Sayın Kılıçdaroğlu'ndan gelmesi şaşırtıcı olmadı. Vatandaşları, esnafı, öğretmenleri tehdit eden Kılıçdaroğlu'nun nefret siyaseti TSK'nın komuta kademesine hakaret edecek şekle ulaştı. Hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez. Kılıçdaroğlu'nun 'Ortadoğu'nun bol apoletli generalleri' demesi utanç vericidir. Böyle bir zihniyet arıyorsa kendi zihniyetine bakmalıdır."

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'ne katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Amerika'dan İngiltere'ye, oradan Almanya'ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki afedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor" diyerek hedef almıştı.

Erdoğan'ın CHP Lideri'ni hedef alan sözlerini TSK komutanlarının alkışladığı görülmüştü.

O anlar ise şu şekilde görüntülendi:

erdogan-kilicdaroglu-nu-hedef-aldi-tsk-komutanlari-alkisladi-1111581-1.jpgwhatsapp-image-2023-01-10-at-15-35-18.jpeg

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuya ilişkin TSK komuta kademesine tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Erdoğan yine bildiğimiz Erdoğan'dı. Öyle bir noktaya geldi ki zavallı, kendi trollü oldu. Ama devleti ne kadar çürüttüğünün bir göstergesi de dün yaşandı. Devletin çürdüğünü de gösterdi. Yalanlı, dolanlı küfürlerini alkışlayan kurmay askerler...

Açık ve net söylüyorum, etrafınıza siyaset koridolarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı bol apoletli Ortadoğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli Ortadoğu askerleri savaşlardan, cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan asla hayır gelmez. Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek. Herkes bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak. Siyaset mi yapmak istiyorlar, çıkarsınlar o kutsal üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yanına Perinçek'e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı, beraber olsunlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN