Oy verme tarihleri değişti! YSK, yeni takvimi resmen açıkladı

Oy verme tarihleri değişti! YSK, yeni takvimi resmen açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 5 ülkede cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur için oy verme tarihlerinin güncellendiğini açıkladı. İşte, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçim takvimi...

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri, 14 Mayıs 2023 Pazar günü tamamlandı. Milletvekili seçimleri nihayete ererken, dört adayın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimi, hiçbir adayın yüzde 50'yi geçememesi nedeniyle ikinci tura kaldı. Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü, yeni cumhurbaşkanını seçmek için bir kez daha sandık başına gidecek.

YURT DIŞINDA OY VERME TARİHLERİ GÜNCELLENDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yurt dışında cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oy verme tarihleri değiştiğini açıkladı. ABD, İngiltere ve Avusturalya gibi ülkelerde oy kullanma 5 günden 2 güne düşürülmüştü. Bu uygulamaya CHP itiraz etmişti. CHP'nin itiraz kabul gördü.

YSK, İTİRAZLARI DEĞERLENDİRDİ

YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylaması için kurulumuz alınması gereken tedbirler üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Çeşitli basın kuruluşlarında, kurulumuzun yurt dışı temsilciliklerinde oy verme gün ve saatlerine ilişkin değişik açıklamaların bulunduğunu görmekteyiz.

Kurulumuz, Dışişleri Bakanlığı'nın ve kurulumuzda temsilcisi bulunan siyasi partilerimizden Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortak vermiş oldukları dilekçeyi, ayrıca; Avustralya, Sdyney'de, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeşiller Sol Partisi'nin vermiş olduğu ortak dilekçeyi dikkate almış, Dışişleri Bakanlığı ile Türk Hava Yolları ile gerekli iletişimleri kurmuş ve; ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda'da oy verme saatleri ve günlerine ilişkin siyasi parti temsilcilerimizin de ortak vermiş oldukları dilekçeleri değerlendirilerek, 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy verme günleri belirlenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN