Özel okula giden çocuğu olanların cebinde metelik kalmayacak! Zam sınırı da kâr etmedi, o yöntemle kuruşuna kadar alıyorlar

Özel okula giden çocuğu olanların cebinde metelik kalmayacak! Zam sınırı da kâr etmedi, o yöntemle kuruşuna kadar alıyorlar

Fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için özel okul zamlarına %65 sınırı getirildi. Okul yönetimi sınırı aşabilmek için farklı yöntemler denerken vatandaşların şikayetleri de her geçen gün artıyor. Yemek ve ek hizmet adı altında alınan ücretler de dikkat çekiyor. Özel okullar bu kez de tarih sınırı ile velilerin karşısına çıkıyor. İşte özel okullarda dönen fahiş fiyat oyunları…

Özel okul ücretleri ne fahiş zam yapılmaması adına alınan yeni karar doğrultusunda zam oranları %65 olarak belirlendi. Ancak belirlenen kararı delmek isteyen okullar farklı hizmetler adı altında ek ücret talep ediyor. Yemek ücreti ek hizmet derken bu kez de tarih sınırı oyunu velileri çileden çıkardı. Belirlenen tarihler arasında kayıt yaptırmayan veliler uçuk fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Özel okulların oynadığı oyunlar bir bir ortaya çıkarken veliler de yapılan zamlardan şikayetçi oluyor. İşte özel okullarda dönen fahiş fiyat oyunları…

BU KEZ DE TARİH SINIRI GETİRİLDİ

Okullar velilerden para koparmak için farklı yöntemlere başvururken bu kez de tarih sınırıyla gündeme geldi. Çocuklarını okula kayıt yaptırmak isteyen velilere Şubat ayı ortasına kadar süre verilirken okullar da durumu avantaja çevirmek için her yöntemi deniyor. ATV haberde yer alan bilgiler ışığında bir özel okulda velilere gönderilen mesajda 72.000 TL'lik okul kayıt ücretinin geç kalınması durumunda 107.000 TL'ye çıkarılacağı bilgileri yer alıyor.

okul-ders.jpg

FAHİŞ FİYATLAR DİKKAT ÇEKİYOR


Konu hakkında açıklama yapan bir veli, erken kayıt ücreti olarak alınan 65.000 TL'nin geç kalınması durumunda 350-400.000 TL'ye kadar yükseldiğinin altını çiziyor.
TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, Aralık ayı ücretini ilan ettiklerine belirterek Ocak ayına ise ilave yaptıklarını belirtti. Ağaoğlu, “Ocak sonuna kadar kayıt yapmazsanız değiştireceğiz.' Değiştiremezler, değiştiremezsiniz. Hukuk, kanun müsaade etmez" ifadeleri ile %65 üzerinde yapılan zamlara tepki gösterdi.


YÜZDE 300 ZAM YAPILIYOR


Çocuklarını özel okula göndermek isteyen veliler fahiş fiyatlara tepki gösteriyor. İlkokuldan ortaokula geçiş ve ortaokuldan liseye geçiş süreçlerinde özel okulların %65 zam sınırına uyulmadığını belirten veliler daha yüksek ücret istendiğinin altını çiziyor.

Her geçen gün velilerin tepkisi artarken bir Veli, okula kayıt yaptıran çok eski veliler arasında yer aldığını belirterek kademeli geçiş için ortaokul 1. sınıfın geçen seneki fiyatının üzerine %65'ten fazla zam yapıldığını belirtti. Veli, kayıt ücretine %300 zam talep edildiğini dile getirdi.

okul-zamlari.jpg

ZAMLAR KARŞISINDA VELİLER NE YAPACAK?


Okulların açık bir şekilde kanunu çiğnediğini dile getiren Ağaoğlu, eğitim özgürlüğünün sekteye uğratıldığını söyledi. Bu durum karşısında velilerin ne yapması gerektiğini dile getiren Ağaoğlu, "Tüketici hakem heyetleri 66 bin TL'ye kadar ihtilaflara bakıyor. Makul olmayan, yüzde 65'in üzerinde koyduğu tüm rakamları geri isteyebilir ve bu karar çıkar." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN